Nörtin unelma

Olen aina ollut pieni ja kevyt fyysiseltä olemukseltani, tai siltä minusta on aina tuntunut. Olen haaveillut kovassa kunnossa olosta. Olen haaveillut lihaksikkaasta ulkomuodosta. Olen kohta 10 vuotta harjoitellut Krav Magaa. Kauheasti valehtelematta, ehkä 95% liikkumisestani tapahtuu polkupyörällä. Auto löytyy pihasta kyllä, mutta sitä käytetään aniharvoin. Olen Turku-vuosieni aikana käynyt välillä salilla aktiivisesti. Olen viettänyt vuoden liikkuen kovin vähän, sillä paranin polvileikkauksesta. Toisen vuoden vietin tehden töitä ja matkustelua runsaasti, jolloin kuntoilu jäi hyvin vähälle. Olen siis viimeiset 11 vuotta kuntoillut/urheillut kohtuullisesti, ehkä siksi olen pysynyt pienessä koossani huonoista elintavoista huolimatta, mutta en silti koskaan ole, mielestäni, näyttänyt atleettisen lihaksikkaalta :).

Joulukuussa 2010 mietin mitä haluan saavuttaa seuraavan 2-3 vuoden aikana. Päädyin että haluan saavuttaa Krav Maga kouluttaja oikeudet sekä Krav Magan, “mustan vyön”, tason E1. Piirsin liitutaululleni IKFM:n logon ja E1 tasomerkin antamaan muistutusta uudesta maalistani. Kevään 2011 aikana saavutin “Kamppailulajien I-tason valmentaja” paperit. Kesällä 2011 katsoin vatsaani, ulkomuotoani ja tavoitteitani. Olen ollut epämärääinen tavoitteissani, olen syönyt huonosti, olen mielestäni heikossa kunnossa. Tällä metodilla en saavuta tavoitteitani. Oli aika kääntää tilanne.

Tavoitteiden pitää olla selkeitä, saavutettavia ja haluttavia. Näin ollen asetan tavoitteeni seuraavasti:

 • Krav Maga G3 vuoden 2011 loppuun mennessä Saavutettu 22.10.2011
 • Rasvaprosentti 10 tai alle vuoden 2011 loppuun mennessä. Epäonnistuminen (30.12.2011)
 • Krav Maga G4 vuoden 2012 heinäkuuhun joulukuuhun mennessä  Saavutettu 27.07. 2012
 • Lihasmassan kasvatus vähintään neljällä kilolla vuoden 2012 heinäkuuhun mennessä Epäonnistuminen 01.07.2012
 • Krav Maga kouluttajan paperit vuoden 2012 syyskuuhun mennessä Saavutettu 27.07. 2012
 • Krav Maga G5 vuoden 2012 loppuun mennessä (Ei mahdollista, päivitys 08.11.2011, uusi tavoite 2013)
 • Venyvyyden kasvatus, mittarina hallittu kirvespotku oman pituiseni päähän/spagaatti vuoden 2012 loppuun mennessä. Luovutettu 01.07.2012
 • Krav Maga E1 vuoden 2013 loppuun mennessä(Ei mahdollista, päivitys 08.11.2011, uusi tavoite 2014)

Tavoitteiden saavuttaminen on palkinto itsessään. Ihmiset reagoivat palkintoihin hyvin, mutta ihmiset reagoivat rangaistuksiin paremmin. Näin ollen asetan rangaistukseni seuraavasti:

 • Sikäli en saavuta asettamaani maalia annan viskikokoilmani helmen Bowmoren 25 vuotiaan sille joka ensimmäisenä huomauttaa minun epäonnistuneen maalissani.

Jotta maailmassa pysyy järki, pitää rangaistusta huojentaa. Näin ollen en kärsi rangaistusta

 • Sikäli fyysinen vammautuminen estää minua saavuttamasta maalia
 • Järjellistä tasokokeen suoritusmahdollisuutta ei ole 2 kuukauden säteellä tavoitteesta

Ihminen saavuttaa maalinsa, jos maali on selkeä ja saavutettavissa oleva, sekä kun hänellä on selvä rangaistus epäonnistumisesta. Ihminen kuitenkin kärsii heikoista hetkistä, motivaatio pettää, itkettää ja elämä on vaikeaa. Näinä hetkinä tukijoukot tulevat apuihin ja kannustavat jatkamaan. Näin ollen 😉 asetan ehtoja rangaistunpullon hakijalle

 • Tukea, kannustusta ja sopivan verran vittuilua pitää olla kirjattuna sille aika välille, jonka rangaistusta hakee. Toisin sanoen puolen vuoden päästä ilmaantuminen viskiä pyytäen ei tuota hedelmää sikäli sitä ennen ei ole kannustanut tai motivoinut asiallisesti haastamalla/”vittuilemalla”

Tulen kirjoittamaan joka toinen päivä blogia tästä operaatiosta, näkemyksistäni motivoinnista, maalien saavuttamisesta, harjoittelusta, ihan kaikesta tähän liittyen, mitä käytännössä tarkoittaa Krav Maga taso/tasokoe. Ensimmäinen merkintä ei ole tämä sivu, vaan kirjoitus “lähtötilanne”.

2012-01-01

Syöminen ja treenaaminen on nyt tarkemmin valvottuja, merkinnät löytyvät alta urheilun suhteen ja täältä syömisen suhteen.