Kauden viimeinen mittaus, lopputuomio

Paino: 72,2 kg
Kokonaismitta: 246

Viimeisen kaksi viikkoa treenasin hyvin, lenkkeilin ja kävin salilla omia treenejä vetämässä. Se ei kuitenkaan pelastanut minua. Tein myös poikkeaman mittausaamujen toimitaan, kävin tällä kertaa lenkillä. Halu olla luovuttamatta edes viime metreillä ajoi minut aamulla ulos. Mittauksessa Personal trainer kertoi että nesteytyksellä on suuri vaikutus laitteen mittauksiin. Tiesin tämän ja siksi olen koittanut pitää aamut samanlaisina. Tällä kertaa en vain pystynyt. On siis hyvin mahdollista, että tein itselleni karhunpalveluksen käydessäni lenkillä ja juotuani vain kupin kahvia aamulla. 

28.12.2011
Paino: 72.6kg
Kokonaismitta: 248
BMI: 24
Rasvaprosentti: 12,9
Lihasmassa: 36.1 kg
Rasvamassa: 9.4 kg

15.11.2011
Paino: 71.7 kg
Kokonaismitta:247
BMI: 23.7
Rasvaprosentti: 12.5
Lihasmassa: 35.8 kg
Rasvamassa: 9.0 kg

05.10.2011
Paino: 72.7 kg
Kokonaismitta:249 BMI: 24.0
Rasvaprosentti: 11.6
Lihasmassa: 36.7 kg
Rasvamassa: 8.4 kg

19.08.2011lähtötilanne
Paino: 74.3 kg
Kokonaismitta: 252 cm
BMI: 24.5
Rasvaprosentti: 14.5
Lihasmassa: 36.3 kg
Rasvamassa: 10.8 kg

Rasvaa tuli lisää edelliseen kertaan mitattua, mutta toisaalta tuli lihasmassaakin. Kun verrataan lähtötilanteeseen olen menettänyt hieman lihasta, mutta myös 1,5 kiloa rasvaa. Tilanne on parempi kuin alussa, mutta ei sitä mitä haluttiin. Lyhyesti sanoen epäonnistuin, surkeasti. Olen 3 prosenttiyksikön päässä tavoitteestani. Kunnianhimoisesta 4.5 prosenttiyksiköstä sain 1.6 prosenttiyksikköä pois. Surullisinta on se että olin matkalla jo merkittävästi paremmassa kunnossa, hyvin lähellä maaliani 1.6 prosenttiyksikön päässä.

Olen pohtinut mikä meni pieleen ja päätynyt sen pohjalta tekemään korjauksia. Otan lyhemmät palaute/tavoite syklit, lisään vaihtelua, luen lähdemateriaalejani useammin ja enemmän, mutta kerralla vähemmän, julkaisen Facebookissa kerran viikossa, parantaakseni palaute/painesykliä. Korjaan blogausta sisältämään ainakin treenauksen, sillä blogini pohjalta en näe mikä meni treenauksessa pieleen. Lisään ehkä osan, jossa kerron syömisistäni. Nämä jotta näen itse missä menee pieleen,  ja jotta joku muu voi kopioida jos se onnistuu.

Vuodelta saldo siis on 1 onnistuminen ja 1 epäonnistuminen. Olenko tyytyväinen projektini tuloksiin tässä vaiheessa? Kyllä, vaikka tämä epäonnistuminen syökin miestä. Epäonnistumisista opitaan.

2 comments

Vaikka et tavoitetta saavuttanutkaan niin ei toi tulos mikään huono ole. Melkein 1,5 kg rasvaa pois on joka tapauksessa näkyvä tulos. Ehkä sun tavoitteet oli vaan “liian paljon liian nopeasti” tai kuten olen sulle sanonutkin niin omasta mielestäni teet tuon rasvan poisto/lihasten hankinta-prosessin väärässä järjestyksessä.
Ehkä ruokavaliota kannattaa vielä mietttiä? Hiilareittein poisto on tehokas painonpudotustapa mutta riittääkö sulla nyt energia kunnon treeniin ja palautumiseen? Mä vähän epäilen et sun kroppas käyttää lihaksia energianlähteenä mikä selittäis tuon mittauksissa tulleen heiluriliikkeen.

Motivaatio? Kannattaa vielä hetkeksi pysähtyä miettimään miksi treenaat ja ketä varten? Jos oikein ymmärsin niin haluat tästä elämäntapamuutoksen. Jotta pystyisit ylläpitämään vuosia ja vuosia aktiivista liikuntaharrastusta niin sen motivaation täytyy tulla susta itsestäsi. Sosiaalinen paine ja kannustus potkii sua joskus liikkeelle mutta se ei kanna kauaksi. Jos rakennat motivaation toisten tuen varaan niin silloin kannattaa miettiä treenaako itseään vai muita varten. No, tämä on vaan mun mielipide mutta yli 30:n vuoden treenikokemuksella voin sanoa että jollei oma motivaatio ole kunnossa niin homma loppuu siihen. Ihan sama paljonko yleisö siinä vaiheessa kannustaa.

Kiitos näkemyksestä Timo !

Olen samaa mieltä tuosta 1,5 kilosta rasvaa, se on tehnyt näkyvän eron. 🙂

Ruokavalio on se mitä ihmettelen. Koska en pitänyt siitä kirjaa, en näe mikä muutos tapahtui tuossa 6-12 viikon kohdalla. Aion korjata tuota pitämällä hieman kirjaa siitä mitä syön ja miten paljon.

Tuo miksi treenaan tuli mietittyä kesällä useaan otteeseen ja siksi aloitin tämän operaation. Olen kuntoillut/urheillut jatkuvasti viimeiset 11-12 vuotta, kausittaisilla vaihteluilla. Missään vaiheessa en vai ole näyttänyt hurjan atleettiselta ja siihen haluan korjauksen. Jotta pääsen sinne, pitää mennä pidemmälle kuin olen mennyt. Kaikessa arjen rytinässä (kuten nyt kävi) on välillä vaikea pitää motivaatiota yllä treenata. Treenaus kun ei tapahdu tyhjiössä, työpäivät saattavat syödä miehen motivaation. Niihin heikkoihin hetkiin tarvitaan se kannustus ja paine – paino liikkuu ja tossu nousee vauhdilla, jos joku saa miehen ensin sohvalta ylös :).

Leave a Reply