Hemoglobiini – iik!

 Paino: 72,6 kg

Olen kohta 2 vuotta käynyt luovuttamassa verta säännöllisesti 2 kuukauden välein. Olen samalla pitänyt kirjaa hemoglobiinistani. Se on heilunut 145-158 välillä riippumatta siitä syönkö annetut rautatabletit vai en. Tällä kertaa hemoglobiini oli 136, mikä tarkoittaa melkein 20 pisteen pudotusta, mikä taasen olisi tarkoittanut luovutuskieltoa. Moisen pudotuksen selityksenä voi olla lisääntynyt urheilu, vähentynyt nukkuminen tai stressin lisääntyminen. Varmaan syitä voi olla muitakin. Itselläni rastin voi laittaa jokaiseen kolmeen edellä mainituista ja ison rastin lisääntyneeseen stressiin. Mielenkiintoista ja hieman pelottavaa huomata kehon tuollainen reaktio. Alan työstämään aktiivisemmin stressitason laskua, eli pyrin tekemään vähemmän (töitä). 2 kuukauden kuluttua, jos en tunne oloani stressaantuneeksi hemoglobiini pitäisi taas pyöriä siellä 150 tuntumassa.

Treeni kulkee. Tällä hetkellä rautaa nousee 2 kertaa viikossa, lenkillä käyn ehkä pari kertaa viikossa, ohjaan yhden 3 tunnin setin Maga treenejä ja käyn itse treenaamassa Magaa 2-4 tuntia. Pyörällä liikutaan kun voidaan, mutta työn vuoksi pyörällä liikkuminen on vähentynyt. Aloin seuraamaan punttisalin painojen ja toistojen määrää, jotta näen kehittyykö homma jonnekin. Tällä hetkellä siirrän samaa tai isompaa määrää rautaa kuin mitä 2004 siirtelin. Silloin viimeksi kävin säännöllisesti salilla.

Aloitimme Kristan kanssa sunnuntaina jokailtaisen venyttelyn, tähän menessä olemme tehneet sen sunnuntaina :D. Näinä muina iltoina olemme olleet liian loppu venytelläksemme.

2 comments

Thoh, me ollaan tuhottu niin monta teflon pannua että me siirryttiin valurautaiseen melkein vuosi sitten. Ranne on vahvempi kuin koskaan sen vuoksi 😀

Leave a Reply