MökkiLAN ja uusi parempi elämäntapa

Paino: 73.3 kg
Kokonaismitta: 249,5 cm

MökkiLAN on miehinen tapahtuma, missä pakkaannumme mökille viettämään hyvää aikaa ystävien kesken. Tuohon kuuluu tietokonepelit, alkoholi, rasvainen ruoka ja sauna. LANien ruoka ei ole ongelma minulle, jätän vain pois ruokiemme toisen osuuden eli ranskalaiset (ruoka on lihaa ja ranskalaisia), jos niikseen tulee.

Alkoholia ja sen energiantuottoa pitää luonnollisesti tarkistella. Olut on pahasta, ihan jo maalaisjärjellä katsottuna. Kaljamaha on kaikille tuttu termi. Toisaalta taas, olut on hyvää ja saunakalja on aina kiva. Alkoholi itsessään ei ole hiilihydraatti, eikä siitä muodostu sellaista. Alkoholi on kylläkin melkoinen energianlähde. Päätin tehdä pienen laskutoimituksen selvittääkseni kannattaisiko olut pääasiassa korvata pitkillä vissykossuilla, jollain mikä on kirkasta alkoholia ja energiatonta landrinkia.

Viikonlopun tuliannos, laatikollinen olutta. 24 tölkkiä, 0,33 kooltaan saa aikaan noin 8 litraa olutta. Puolen litraa olutta on noin 215kcal[1], joten tuosta määrästä olutta tulee kokonaislaskuksi 3440 kcal.

Käytetään vodkaa, 1:10 joten päästään 4 % drinkkiin, tavoitteena on oluen mittainen juoma Smile.  100ml viskiä (=vodkaa) sisältää 183 kcal. Oletetaan 8 litraa juotavaa, joten vodkaa menisi 800 ml. Tämän setin energiamäärä olisi 1465,6 kcal.

OK, nyt meillä on lukuja. Eroa kirkkaan hyväksi on ~2000 kcal. Mitä nämä luvut merkkaavat? Minun arvioitu perusenergiankulutus on 1743 kcalia, suositeltu energiamäärä per päivä on 2300 kcal.  Kun oluenjuonti jaetaan kahdelle päivälle näyttäisi siltä että pelkkä olut, sikäli se imeytyisi 100%, tuottavan kaiken energian mitä tarvin perustasolla. Aamiainen siihen ja mitään muuta ei tarvisi syödä, jos tämä kalorimatikka olisi oikeasti näin helppoa. Vodkan kanssa riittää kevennetyt ateriat tai yhden aterian skippaaminen ja näin edes LANeilla ei ylitetä laskennallista energian kulutusta kovin pahasti.

Jännää ja turhaa, mutta hieno perustelu muille lanittajille miksi minä tällä kertaa juonkin jotain muuta kuin olutta tai viiniä saadaksen itsestäni mukavan, rohkean ja tarkan FPS peleihin Winking smile

4 comments

Leave a Reply