Doh! Unohdin puolet vaikuttavista tekijöistä.

Paino: 72.0 kg

Referenssinä käyttämäni kirjan mukaan ihmiset usein painottavat liikaa jotain osa-aluetta painon pudotuksessa ja sitä myöten operaatio jossain kohtaa epäonnistuu. Tehokkain tilanne syntyy jos muutoksesta kolmasosa tulisi ruokailusta, kolmasosa liikunnasta ja kolmasosa “lääkkeistä”. Alkuun kiinnitin kovasti huomiota liikkumiseen ja syömiseen. Nyt viime aikoina olen kiinnittänyt huomiota vain syömiseen ja kun mietin alun ja tämän hetken eroa näen merkittävän eron liikkumisessa. Lenkkeily on jäänyt, selityksillä “ei ole aikaa” / “Ei ole tarvetta”. Päivän kuntopiirit ovat tippuneet pois myös. Punnerran yhä, mutta se onkin ainut asia. “Kahvakuulaharjoitteet” (käytän käsipainoa) on jäänyt pois, samoin vatsatreenit yms. Jätin ne tarkoituksella pois kun treenasin tasokokeeseen, mutta nyt ne pitää tuoda takaisin.

Paradoksaalisesti liikkuminen lisää jaksamista. Nyt kun en jaksa nousta aamulla ylös, en jaksa lähteä lenkille. Kun vain taistelen itseni lenkille muutaman aamun verran jaksan taas tehdä sitä jatkuvalla tasolla. Lenkillä aloitettu päivä myös menee kevyemmin ja paremmin. Tiedän tämän kaiken ja silti on vaikeaa tehdä homma oikein. Huomenna on päivä uusi. Huomenna minä lenkkeilen ensitöikseni. Sitä varten eteisessä on lenkkivaatteet oven edessä odottamassa. Herää, vaateta ja mene ulos ennen kuin olet kunnolla edes hereillä.

Leave a Reply