Mitä tuli tehtyä?

Paino: 73.6kg

Kuten arvata saattaa suunnitelmien julkaisu ja panoksen lyöminen pöytään nosti pulssia ja aiheutti pientä paniikkia. Kun te aloitte kommentoimaan helpotus ja energisyys nousi pintaan. Seuraavana aamuna nousi paniikki ja epävarmuus. Arvioin että menee kuukausi ennen kuin totun tähän ajatukseen :).
Suurin paniikin lähde tällä hetkellä on tasapainon löytäminen syömisen ja liikkumisen välillä. Jos liikun paljon ja syön vähän menetän lihasmassaa ja ehkä rasvaa, jos syön liikaa ja liikun liian vähän saan lisää rasvaa. Minun pitää kadottaa 3 kg rasvaa, ei 3 kg painoa. Vaaka ei kerro mitään muuta kuin kokonaispainon muutoksen suunnan. Toimiessani oikein painoni kevenee maksimissaan satoja grammoja viikossa tai ei kevene lainkaan, sillä lihasmassan kasvu ylittää rasvamassan kadon. Vaaka, mittanauha ja peili antavat hieman osviittaa siitä teenkö tätä oikein, mutta vasta seuraava rasvamittaus kertoo toiminko oikein.
Olenko huomannut välittömiä muutoksia itsessäni? – kyllä. Nyt näen kaloreita ja hiilihydraatteja siellä missä näin ruokaa aiemmin :D. Koitan keksiä peukkusääntöjä, en aio laskea kaloreita – en halua ainakaan vielä. En aio laskea hiilihydraattien painoa, koska en halua. Haen kestävää muutosta ja luonnollista toimintaa. Kaverin kanssa voi mennä oluelle joskus, MökkiLAN:t pitää pystyä vetämään lähes samanlaisina ;), kahvin kanssa leivosta ei pidä pelätä. Mittaaminen ja laskeminen vain lisää paniikkia ja epävarmuutta. Kaiken tämän sanottuani, en voi sille mitään että nyt alkuun näen kaloreita ja hiilihydraatteja sekä teen päässäni laskuja:
Oluttölkki ~100kcal, ~8g hiilihydraatteja, alkoholiton oluttölkki ~50kcal, 10g hiilihydraatteja… Peukkusääntö: pari oluttölkkiä saunassa joskus OK, iso tuoppi baarissa joskus OK – ei tarvi edes miettiä. Keskiviikon saunailta? -Lasi punaviiniä, olen trendien luoja 😉

2 comments

Mä olen “karpannut” keväästä lähtien, suosittelen! 🙂 ei kannata ottaa niin vakavasti ellei sit oo vain painonpudotus mielessä. Elämäntapa muutokseen ei tarvi gramma-vaakaa 🙂 tsemppiä! ps. kahvakuula on muuten aika pop 🙂

Joo. Tarkoitus on tehdä elämäntapa muutos,mutta tavoitteilla. :). Koitan pitää tolkun tässä syömisessä ja tekemisessä, mutta siinä menee hetki syödessä liikaa tai liian vähän ja liikkuessani liian vähän tai liian paljon 🙂

Leave a Reply