Kesä 2018 – “La vie en rose”

Kesän 2017 vietto Italiassa oli upea kokemus, niin upea kokemus, että aloimme järjestelemään kesän 2018 reissua reissumme viimeisenä päivänä.

Juha halusi Espanjaan ….  TAI TAI Ranskaan TAI takaisin Italiaan tai … jonnekin  Etelä-Eurooppaan – Etelä-Saksakin käy! Kroatia? …. OK… Kristan listalla oli Utöö, Valassaari, Etelä-Eurooppa, mutta ei Espanja – perse ei kestä niin pitkälle ajoa. Tästä lähdettiin rakentamaan Venn-diagrammia mahdollisista maista, huomioiden faktan, että vain toisella seurueesta on pitkän matkan ajamiseen tarvittava teräsperse.

Kesän paikasta lopulta taisteli Italian itäreunalla oleva talo ja Ranskan länsirannikolta löytyvä talo. Ranskan talo voitti yhden asteen korkeammalla keskilämpötilalla.

Kesä 2018 tullaan siis viettämään Ranskassa La Rochellen esikaupunkialueella. Näin ollen perheemme muistelmoissa ajanväli 19.05. – 20.08. 2018 tullaan ikuisesti tuntemaan projektinimestään

“Ranska 2018 – La vie en rose”

Kesän suunnitelma on tehdä normaalisti etätöitä arkipäivisin ja tutustua arki-iltoina oman terassiin sekä Ranskalaisiin kyykkyviineihin. Ranskaan tutustustaan viikonloppuisin. Johtuen sijainnistamme ja toisen teräsperseen puutteesta tulemme pääasiassa tutustumaan Ranskan länsirannikkoon kesäviikonloppuina. Reissun rakennetta muutettiin viime kesästä. Nyt käytämme kaksi viikkoa mennen tullen lomailuun ja Eurooppaan tutustumiseen sekä perille ajamiseen.

Reissatessa on syytä koittaa tehdä jotain mielenkiintoista, haastavaa. Tällä kertaa haasteena on

  • Toinen meistä vähintään kerran, aidosti ja oikeasti, pyöräillee raitapaidan ja baskerin kanssa patonki polkupyörän korissa hieluen kohti kesäasuntoa.
  • Toinen meistä miettii vielä haastettaan, mutta viime kesän roskahaaste nostaa likaista päätään jälleen.

Tulemme blogaamaan koko reissun verran, jotta muistamme minkälaisia ranskalaiset oikein ovat.