Kartingia Meppessä


Ajoaika: 0 tuntia 50 minuuttia
Keskikulutus:  14.5 l/100km
Keskinopeus: 35 km/h
Kokonaiskilometrit: 1405
Laiska aamu, valmis aamiainen => laiska lenkki. Kävelimme juoksemisen sijaan, kuntoliikkeitä ei tehty, eikä menty uimaan. Lähinnä kävelimme eteenpäin liian ison aamaiisen jälkeen. Täällä on yllättävän paljon hevosia. Todella monella talolla on vieressä tai takana hevosille laidun. Löytyi matkan varrelta myös lampaita, tai niiksi minä niitä ainakin luulen. Hulluinta aamulenkillä oli tupakka-automaatin löytäminen risteyksestä. O_O Mitä hemmettiä?! Keskellä ei yhtään mitään, risteyksessä, on tupakka-automaatti! Ehdottoman tarpeen!
Viime kesänä ostamani Fitbit on ottanut kriittisesti turpaansa. Sen ranneke hajosi. Onneksi sen ranneke on uusittavaa mallia, joten päivän tavoitteeksi muodostui uuden rannekkeen osto, kirkon katsominen, reissun suunnittelu ja FunPark Meppen. Tässä kohtaa tiesin, jo että Lamporghiniä en tule ajamaan, sillä se tulee varata etukäteen 😞
Seikkailimme kaupunkiin tutulle parkkipaikalle ja aloimme tallustamaan. Fitbitin korjaus täällä ei onnistu. Täällä ei ollut kuin pinkkejä rannekkeita hyllyssä. Heillä on myynnissä vain mustia Fitbit Altoja, mutta vaihtohihnoina on vain pinkkejä? Mikä järki tässä on?
Kauppareissun jälkeen oli luvassa päivän kohokohta. Oluttarha! Höltingmühle oli iskenyt silmäänne ekalla Meppen aamulenkillämme. Niinpä menimme sinne lounaalle ja oluelle. Syötyämme jäimme suunnittelemaan reissua. Nyt ensimmäisen lomapätkän runko on selvänä. Ajamme seuraavaksi Leerdamiin harppunuottikauppaan, sitten matkaamme Reimssiin tutustumaan shampanjan tekoon. Sieltä Pariisiin, Pariisista harppu ja sitten La Rochelleen, missä tähtäämme olevamme lauantaina 2.6. Selvä suunnitelma, mutta sopivan löysä improvisaatiolle.
Saksa on hieno maa, siinä mielessä että, täällä ei säästellä alkoholin kanssa.
Olutta? – Tottakai! Annoskoko puoli litraa.
Viiniä? – Miksi ei? Annoskoko 0.2 litraa.
Asioita mitataan litroissa ei senttilitroissa tai millilitroissa, se jo itsessään antaa mielikuvan siitä että näiden nesteiden kanssa ei kitsastella!
Reissusuunnitelmien jälkeen kävimme katsomassa Meppen kirkot, koska kirkot pitää aina nähdä… Eiks je? – jep… Raatihuoneen takana oli maahan upotettuna trampoliini. Puolet seureesta koki sen parhaimpana juttuna vähään aikaan ja vietti iloisen, joskin lyhyen, hetken siitä nauttien.
Sitten aloitimme, jo Suomessa sovitun, rahan käytön huvitteluun! Kohteena oli Funpark Meppen (eka sana karttalinkki, toka sana sivustolinkki). Paikka saa 10 pistettä ja papukaijamerkin! Ensinnäkin, alue on eeppinen – vanha ydinvoimala. Siellä on ulkorataa jos jonkinmoista.
Tähän aikaan vuodesta ainut asia mitä voit tehdä pelkästään sisäänkävelemällä, ilman varausta, on karting. Krista ei ole Kartingia ajanut koskaan, joten tämä oli jotain uutta hänelle. Juha on jo monta kertaa aikaisemmin osoittanut olevansa keskivertoa hitaampi kuski. Kisamme oli neljän hengen kisa. Pari kroatialaista sähkömiestä oli paikalla myös. He työskentelevät täälläpäin jossain työmaalla ja olivat tulleet kisaamaan illanvietoksi. Neljä kuskia, kolme palkintosijaa. Paikat yksi ja kaksi meni kroatialaisille suvereenisti (paras kierrosaika ekalla 1:02.439), kolmas sija Kristalle ja perää piti Juha. Sijat tulivat kierrosajan mukaan. Kristan viimeinen kierros oli hänen nopein 1:07.325 siinä missä Juhan nopein kierros oli 1:08.091 (kierros 5/10). Keskiarvo kierrosnopeuksista muuttaa Kristan ja Juhan järjestystä, mutta tämä johtuu lähinnä siitä että Juha oli aikaisemminkin ajanut näitä vehkeitä :).
Kartin kokemuksen jälkeen palasimme majapaikkaamme pakkaamaan ja viettämään hetki rauhallista iltaa. Huomenna ei höntsäillä vaan noustaan pirteästi ja lenkkeillään.

[Best_Wordpress_Gallery id=”113″ gal_title=”Meppen, 2018-05-25″]

1 comment

No hyvä että tiedetään kenellä teidän perheessä on housut jalassa.

Ajohanskat (must), painonsiirto ulkokaarteeseen, tietoinen ohjaus ulkokaarteen puoleisellä kädellä ja sisään niin että pääsee aikaisin kaasulle. Ei tee susta Sennaa, mutta jos nyt vaimon saisit pidettyä kurissa 🙂

Leave a Reply