Nuottien shoppailua ja viskejä

Ajoaika: 3 tuntia 32 minuuttia
Keskikulutus:  12.9 l/100km
Keskinopeus: 67 km/h
Kokonaiskilometrit: 1642
Päivän suunnitelma oli yksinkertaisuudessaan olla klo 12.00 harppukaupassa. Suunnitelmassa pysyminen vaati reipasta heräämistä sekä lenkeilyä. Niinpä heräsimme klo 6. Pakkasimme sen minkä voimme ja lähdimme lenkille. Lenkillä tuli vastaan yllättävä vesieste. Peltoa kasteltiin miehekkään kokoisella sadettajalla. Sen ohi pääsi helposti kun odotti vain riittävän kauan. Valitettavasti five fingersit ovat hyvin helposti kastuvaa (ja kuivuvaa) “kenkätyyppiä”, joten loppu lenkki tehtiin märin jaloin.
Vedestä kun puhutaan, on pakko mainita sana majapaikkamme vessasta. Ihan niinkuin delfinaariossa, meidän majapaikan vessassa oli splashzone. Jos et halua kastua, älä ole sillä alueella. Vesi tulee pönttöö sellaisella paineella että kaikki (vesi) ei pysy sisällä, osa pirskuu iloisesti ulos. En olllut aikaisemmin noin iloisella paineella toimivaa vessaa kohdannut.
Matka harppukauppaan oli kivuton ja nopea. Saksan puolella päristeltiin rennolla 150 km/h ajonopeudella ja Hollannin puolella mentiin 120 km/h. Vauhdikkaat ajo-osuudet ovat nyt takanapäin, syksymmällä sitten taas. 😕
Puolet meistä jäi harppukauppaan ja toinen puoli lähti kahvilaan säätämään IT:tä. Arkisten juttujen hoitaminen toisesssa maassa, kahvilassa olutta nauttien on jotenkin helpompaa ja nautinnollisempaa kuin kotona. Syytä pitää miettiä pitkään ja hartaasti…
Kun läppäristä loppui akku, lähti aviomies etsimään vaimoaan siitä harppukaupasta. Vähemmän yllättäen vaimo oli yhä siellä kaupassa, tosin nyt jo melko lähellä ulko-ovea melkein ostoksensa maksaneena. Moisessa liikkeessä ostosten maksamiseen menee nk pirusti aikaa. Niin tälläkin kertaa. Noin 20 minuuttia myöhemmin pääsimme liikkeestä ulos.
Tauolla Juha oli selvittänyt hieman Hollannin majoitusmahdollisuuksia. Täällä on laitonta yöpyä autossa ja poliisi ilmeisesti tykkää pamputtaa, sakottaa ja vangita – eikä välttämättä tuossa järjestyksessä. Päätimme majoittua hyvin halpaan leirintäalueeseen ihan Utretchten lähellä.
Leirintäalueella Krista iski hyvän keskustelun käyntiin lähellä majoittuvan matka-autoilijoiden kanssa. Päädyimme esittelemään oman automme heille ja he taasen esittelivät oman autonsa meille. Suurin riemu tuli siitä kun saimme meidän jääkallet heidän pakkaseen jäähtymään yöksi. Huomenna meillä on taas kylmät kallet.
Iloisen juttutuokion jälkeen lähdimme The Malt Vaultiin viettämään iltaa. Matkaan kului noin 30 minuuttia suuntaansa, mutta se oli hyvin sen arvoinen. Paikka on viskibaari aidolla sydämmellä. Palvelu on parasta A luokkaa. Asenne on kunnioittavasti kohdallaan. Eräässä vaiheessa iltaa pari pukumiestä saapui paikkaan pyytämään olutta. Omistaja kertoi heille, että tämä on viskibaari. Hänellä on muutamia oluita, mutta ne on melko hintavia. Sikäli herroja ei kiinnosta viski, vaan olut hän suosittelee käytännössä mitä tahansa muuta baaria tästä välittömästä läheisyydestä. Herrat poistuivat liikkeestä seuraavaan baariin. Mielestäni tuo oli hatun noston arvoista toimintaa. Me nautimme kumpikin pienen viskimaistelusetin. Kumpikin sai ilmaisen maistiaisen illan aikana jutellessaan omsitajan kanssa eri viskeistä. Palaamme paikkaan huomennakin 🙂
Nyt kello on jo sen verta, että kuvien käsittely ei enää onnistu tänä iltana. Tuuppaan ne verkkoon huomenna.

[Best_Wordpress_Gallery id=”115″ gal_title=”Rhene, Utrecht, 2018-05-27″]

Leave a Reply