Ensimmäinen päivä kesän talossa

2018-06-03
Ajoaika: N/A
Keskikulutus:  N/A
Keskinopeus: N/A
Kokonaiskilometrit: 2698 km
Mitäs hittoa?! En herännytkään aamulla ennen hälytystäni, en herännyt edes hälytykseeni! Nukuin onnillisesti ohi Fitbitin kello kuuden värinän. Heräsin seitsemän aikaan ja hipsin keittiöömme. Isäntämme oli antanut meille paahtoleipää, joten tein paahdin paahtoleipää ja levitin sen päälle avocadoa, koska voita ei ole. Talossa on “normaali” kahvinkeitin, eli voin tehdä kahvia tiputtamalla vettä suodattimen läpi! Aamu on lähes suomalainen.
Kristan noustua päivän agendassa oli aamulenkki – luonnollisesti. Tällä kertaa aamulenkki vei meidät torille. Torilla oli luvassa aito ranskankielen testi. Torireissu meni mahtavasti – todella mahtavasti! Kristan ranska toimi ja lihatiskillä puhuttiin todella sujuvaa englantia. Kesätyöntekijä joutui koville, (oletettu) omistaja totesi pojalle, että nyt on sun hetki treenata englantia. Minä kerroin (oletettulle) omistajalle, että Krista treenaa ranskaa, johon hän totesi “Perfect. She speaks french, he responds in english – lets begin!”. Heti kättelyyn Krista heitti kurvipallon pelikentälle – metalliastia pojan käteen. (oletettu) omistaja totesi “Interesting!”. Krista puhui ranskaa ja osoitti ja kesäpoika koitti toimia ohjeistuksen mukaan sekä leikkiä mykkää. Minä ja (oletettu) omistaja kommentoimme englanniksi toisillemme myyntitapahtuman etenemistä. Tilaus onnistui ja lisämyyntiäkin onnistuttiin tekemään! Otimme perunoita purkin tyhjät osat täyteen :). (oletettu) omistaja kertoi kesätyöntekijälle, että hän pääsee jatkoon! WOOO! Lupasin palata takaisin tiskille tulevinakin sunnuntaiaamuina 😄
Torishoppailu toimi todella hyvin. Krista puhui, minä maksan ja sanon koko operaation lopuksi “Merci” sekä poistuessani “Au revoir”. Saamme bonuksina salaatin yhdestä tiskistä, kirsikoita toisesta ja paljon hymyä jokaiselta, jonka kanssa teemme kauppaa.
Torin jälkeen menimme kauppaan ostamaan tarpeellisia tarvikkeita kuten
  • imukupilla varustettuja koukkuja
  • jatkojohto
  • toinen jatkojohto
  • voita
Iltapäivällä minä stressasin WLAN-verkon rakentamisen suhteen. Huomenna tekniikan pitää toimia 100%- enemmän kuin 100%. Talon verkko toimii, latenssi on kohtuullinen (30-40ms), mutta kärsimme systemaattisesta noin 10% pakettihukasta. Paketit katoavat omistajan talon ja internet yhteyden toimittajan välillä. Langattomat verkot ovat virheettömiä ja 1 ms latenssin päässä toisistaan. 150% varmistus tapahtuu 4G:n avulla. WLAN-purkkimme saa 4G signaalin lasiin kiinnitettynä (ks aikaisemmat imukuppikoukut), ja sen kautta lantessit ovat 40-100 ms + kaista riittävä. Siellä on tosin vastassa 15 GB datakatto. 200% varmistus tapahtuu La Rochellesta löytyvällä etätyöskentelypisteellä.  ~170€ pyötään per kk ja 24/7 pääsyoikeus tiloihin + omaan työhuoneeseen on taattu. Tämä viimeisin varmistus oli Kristan löytämä.
Stressailun ja säädön jälkeen oli luvassa Kristan suunnittelema iltaohjelma: La Rochellen irkkubaariin iltaa viettämään. Saimme vuokranantajalta polkupyörät lainaan kesäksi! Polkupyörien kanssa La Rochelleen polkeminen vie vain 40 minuuttia. Tutustuimme hyvin ohuesti La Rochellen maisemiin pyöräillessämme irkkubaariin. Kaupunki näyttää loistavalta! Irkkubaarissa hengailimme tiskillä ja kuuntelimme muusikoiden sessiota. Sessio on juttu, missä muusikot saapuvat baariin ja soittelevat irkkubiisejä lennosta. Erittäin kivan kuuloista! Palaamme paikkaan varmasti toistamiseen. Baarista löytyi myös kohtuullinen irkkuviskivalikoima (pari skottiakin oli sekaan joutunut). Juttelimme baarimikon (omistaja) kanssa jonkin verran viskeistä ja illan päätteeksi tapahtui jotain mielenkiintoista. Maksettuamme laskun baarimikko kaatoi talon viimeisen Taliskerin 10 vuotiaan loput meidän kolmen kesken tasan. Joimme baarimikon kanssa viskiä ja pahoittelimme sitä että 10-vuotiasta ei enää saa, saatavilla on vain Taliskerin NAS-viskejä.
Huomenna on edessä työpäivä ja kesäreissun tositesti voi alkaa 🙂

[Best_Wordpress_Gallery id=”131″ gal_title=”La Rochelle, 2018-06-03″]

Leave a Reply