Saapuminen La Rochelleen

2018-06-02
Ajoaika: 5 tuntia 24 minuuttia
Keskikulutus:  12.6 l/100km
Keskinopeus: 83 km/h
Kokonaiskilometrit: 2698 km
Herääminen 5:50. Hiivin salakavalasti ulos autosta ja PYHÄ LEPAKON PASKA, BATMAN! Mitä mun rakkaalle autolle on tapahtunut yön aikana?! Lintuparvi on kuoruttanut koko auton PASKALLA! Ne yksilöt, joilla tankki oli tyhjä on vetänyt ruikulipaskat, kun parempaan ei ole pystynyt. Paskaa on joka lasissa etu-,sivu sekä kattoluukun lasissa! Sitä on nokkapellillä, sitä on kaaaaaikkalla. Missä se ei ole kunnon löntsy se on ruskea ruikuliraita… ja sitä on maassa…. Miksi?!
Syön aamiaisen, herätän Kristan ja lähdemme lenkille. Tänään pitää olla tehokas aamulla. Edessä on ehkä stressaavin vaihe koko keikassa. Menemme autolla Pariisin keskustaan noutamaan harpun ja sitten siirrymme La Rochelleen katsomaan minkälaisen talon vuokrasimme kesäksi. Kumpikin on hermoja repivää hommaa. Aamulenkkimme reitti on kokonaan uusi ja reitin varrella tehdään uusia mielenkiintoisia löytöjä! Aamulenkillä juoksimme läpi mielenkiintoisen alueen. Siellä oli naispuolista personal traineria polun varrella. Nämä PT:t ovat erikoistuneet vaakavalssiin. Osalla oli enemmän meriittejä kuin toisilla, mutta kukin osaa hommansa. Jätimme kuitenkin heidät omaan rauhaansa.
Ennen kuin autolla pysyti ajamaan piti sen tuulilasista pestä paskaa pois kunnolla. Maasta löytyi juuriharja, jonka joku oli sinne hylännyt – sitä on todennäköisesti käytetty juuri tähän tarkoitukseen. Jätimme juuriharjan seuraavalle. Krista kaatoi vettä ja minä jynssäsin. Aikaa meni varmaan 10 minuuttia pelkän tuulilasin pesemiseen. Se hinkkaaminen riitti minulle, olin jo katsonut pesupaikan valmiiksi. Pariisissa ajaminen on hyvin, hyvin hermoja raastavaa. Pääsimme kuitenkin kohtuullisella pelkäämisellä harppuliikkeen eteen, jossa teimme kunnon sikaparkin lastaamisen ajaksi. Harpun pakkaamisen jälkeen edessä oli lähimmälle pesupaikalle ajo. Autopesula oli parkkihallin sisällä. Se oli hyvin kompaktin kokoinen, joten tällä autolla sai kikkailla oikein kunnolla ja ajaa hyvin hyvin hyvin varovaisesti parista mutkasta, että sen sai läpi koko pesulan. Tämä on esimmäinen kohta Kristan elämässä, jolloin hän karehti kaverin sinistä naisellista Mini Cooperia. Pesutulos oli hyvä, autolla kelpasi ajaa taas. Sitten palasimme Pariisin kaduille…. hermoja raastavan tunnin jälkeen olimme ulkona Pariisista ja poikkesimme heti lähimmälle pysäkille syömään, juomaan, tankkaamaan ja käymään vessassa. Edesssä oli varsinainen siirtymä, eli neljä tuntia ajoa La Rochelleen.
Saavuimme La Rochelleen hieman ennen kuutta. Omistajat olivat jättäneet avaimen paikalle, joten pääsimme järjestelemään paikan omassa rauhassa. Täällä on kaikki todella hyvin, paremmin kuin viime kesänä! Täällä on sisäovia! USEITA sisäovia! Kristalla on nyt oma huone harppua varten toisessa päässä taloa. Minä voin työskennellä toisessa päässä taloa (makuuhuoneessa), kunhan saamme isomman pöydän sinne. Internet toimii hieman virittäen. Internet saadaan WLAN:lla päätalolta, joka on tuossa ihan vieressä. Signaali on hyvä tasan yhdessä kohtaa taloa. Siellä on tällä hetkellä meidän matkaWLAN verkon toistajana. Pino muodostuu tänä iltana tuolista, muovilaatikosta ja harjasta. Harjan päässä on pussi, jossa on WLAN-purkki. Tällä järjestelyllä saamme 8 MB/1 MB nettiyhteyden tähän taloon. WOOO! Parempi kuin Italiassa. Illan ajan olemme purkaneet kamojamme paikalleen. Lopetimme illan luonnollisesti Suomessa saatuun ranskalaiseen punaviiniin takapihallamme.
Muita huomioita
Päivä 13. Krista on havainnut minun systemaattisesti kiristävän vessan kahvoja, jos kohtaan löysän kahvan. En tiedä kuinka kauan pystyn jatkamaan toimiani ilman huomautuksia.

[Best_Wordpress_Gallery id=”129″ gal_title=”La Rochelle, 2018-06-02″]

2 comments

Odotin vähän kuvia niistä PTeistä? Eihän tuossa vaiheessa kuitenkaan harppu ollut vielä matkassa? Eikun… 😀

PS: Cooperin kääntösäde on kyllä erittäin maskuliininen.

Leave a Reply