One day in Paris

2018-06-01
Ajoaika: N/A
Keskikulutus: N/A
Keskinopeus: N/A
Kokonaiskilometrit: 2248 km
Noudatimme aikaisemmin sopimaamme heräämisprotokollaa. Juha herää kuudelta ja herättää Kristan kun Krista vaikuttaa herätettävältä. Aamulla ehtii hyvin tekemään aamutoimet, syömään ja säätämään omia palvelimia Turussa. Aamulenkille lähdettiin jälkeen kahdeksan. Otimme itsellemme kirimispupun, eli toisen lenkkeilijän vetämään vauhtia. Viaton lenkkeilijä ei ole tietoinen tästä tehtävästä. Valitsemamme jänis juoksi melkoista vauhtia! Juoksimme sen perässä ja nautimme jokaisesta liikennevalotauosta. Jäniksemme veti pitempää lenkkiä kuin me, joten 20 minuutin jälkeen käännyimme takaisin ja Juha piti vauhtia yllä paluumatkan. Lenkki päättyi lasten leikkipuistossa kuntoiluun :).
Päivän, ja reissun, iso juttu oli harpun vuokraaminen. Kuukausia sitten Krista järkkäsi itselleen harpun vuokralle yhdestä pariisilaisesta liikkeestä – siitä ainoasta mikä vastasi takaisin. Kommunikointi on ollut hyvin hidasta, joten jännitystä oli ilmassa ihan kohtuullisesti. Menimme yhdessä liikkeeseen ja tutkimme yhdessä harpun mekaanisen kunnon sekä vuokrasopimuksen. Microsoft Translate on silkkaa kultaa. Harpun soittokunnon tutki Krista. Lopppuajalla Juha koitti käyttää läppäriä, mutta apua tarvittiin sopimuksen kääntämiseen.  DNAn kanssa on ollut ongelmia jonkin verran täällä Ranskassa ja nytkin Kristan piti käyttää Juhan puhelinta ostaakseen vakuutus harppuun. Juhalle jäi tässä vaiheessa käteen nukkumiskortti, joten hän veti torkut liikkeen sohvalla.
Harpun vuokraamisen jälkeen, kun kaikki olivat rauhoittuneet siirryimme läheiseen puistoon syömään ja puistosta Starbucksiin juomaan kahvia sekä chai lattea. ‘Bucksissa Krista koitti ottaa lyhyet torkut…
Päivän toissijainen kohde oli katakombit. Olimme selvittäneet netistä etukäteen, että liput kannattaisi ostaa netistä, mutta nettisivuja selatessa tuli vastaan varoitus, joka viittasi sosiaalisiin häiriöihin, joiden vuoksi suositellaan ostettujen liput siirrettäisiin elokuulle. Tämän oudon tekstin vuoksi emme ostaneet lippuja etukäteen vaan varauduimme parin tunnin jonotukseen. Katakombiin sisäänmenon löytäminen osoittautui hankalaksi. Pyörimme ympyrää hyvän pätkän ennen kuin löysimme sen – Juha oli jo alentunut kysymään neuvoja suunnaasta, kun hän havaitsi sisäänmenon. Sisäänmenon edessä ei ollut yhtään jonoa. Sieltä löytyi samainen teksti
“Because of a current social movement, major disruptions are foreseen. We suggest you postpone your visit.
Visitors with Tickets who are unable to access the catacombs are requested to postpone their visit to the day of their choice; postponement can be made up to August 31, 2018.”
Ovelta löytyi myös selvempi teksti “olemme lakossa”. Ei siis katakombeja. Jakaannuimme kahtia. Krista kohti museota, Juha kohti vanhoja hittejä. Sovimme tapaavamme Sherry Butt -ravintolassa kun se aukeaa. Krista valitsi kuivemman kulttuuripläjäyksen. Juha matkasi, ilman sateenvarjoa, kevyessä tihkusateessa aina välillä. Sateen yltyessä kunnon sateeksi Juha hyppäsi kuppiloihin sisään. BTW Turistialueilla kuppiloiden palvelu oli penseää tässä vaiheessa päivää (17-18 aikaan).
Sherry butt ravintola on keskittynyt drinkkeihin, mutta heillä on erittäin iso valikoima viskejä. Heiltä löytyi myös suurin näkemämme valikoima Cambeltownin viskiejä – omistaja pitää erityisesti alueen viskeistä. Yksien jälkeen palasimme takaisin majapaikalle, jonka ravintolassa vedimme iltapalan nassuun. Sen jälkeen askeleet + kello painoi jo niin paljon, että reissaajat siirtyivät suoraan nukkumaan.

[Best_Wordpress_Gallery id=”127″ gal_title=”Pariisi, 2018-06-02″]

Leave a Reply