Väsynyttä menoa La Rochellessa

2018-06-04
Ajoaika: N/A
Keskikulutus: N/A
Keskinopeus: N/A
Kokonaiskilometrit:  2698 km
Kello 05:50 herätys! HA! Sisäinen kelloni toimii niin kuin pitää. Värinäherätys tuli klo 06.00. Valitettavasti en herännyt pirteänä uuteen iloiseen aamuun. Heräsin kesäflunssan kanssa. Prrrkele. Totuttelin uuteen keittiöön aamulla. Täällä on kesyin ikinä käyttämäni induktioliesi. Tässä liedessä on iso asteikko. Olen aikaisemmin nähnyt laitteita missä 9 on maksimi, joten aloittelin kolmosella. Pannu lämpimäksi kananmunia varten. Kolmosella pannu ei tuntunut lämmittävän edes öljyä notkeaksi. Tajusin testata mikä on täpöt. 19 on täpöt! Testatakseni, että pannu toimii induktion kanssa annoin laitteen laulaa täysillä. Öljy notkeentui, mutta ei vakuuttavan nopeasti. Päädyin paistamaan kananmunat täydellä teholla, mikä kotona tarkoittaa ehkä paria minuuttia – yli sen ja munat on palaneet. Täällä Ranskassa meidän retkitrangia tekee munat nopeammin kuin tuo induktiolevy täysillä. Mental note: lue ohjeet illalla, ehkä en osaa käyttää tätä.
Työpäivä meni iloisesti, palaverit toimi. Kärsin keskimäärin 7% pakettihukasta, joka ilmenee konferenssissa niin, että saatan olla muutaman sekunnin hiljaa yllättäen. Ei mahdoton, mutta ei optimaalinenkaan. Pitää ihmetellä mitä asialle voi tehdä, jos yhtään mitään. Talo on hyvin pelkistetty, paljon paljasta kivilaattaa ja suoraa pintaa. Krista soittaa toisessa päässä taloa ja meidän välissä on kaksi ovea. Ovista huolimatta palaverikumppanini kuulevat harppumusiikka palaverin taustalla. Se harppu soi läpi talon hyvin iloisesti aina Suomeen saakka. Onneksi puhe ei kanna vastaavasti läpi ovien.
Iltapäivällä keitin perunoita ja samalla kun ihmettelin induktiolieden tehottomuutta luin sen ohjeita – jotka on tietenkin ranskaksi. Microsoft translator on silkkaa kultaa, silkkaa kultaa. Käytän liettä täysin oikein, mikä ei ollut yllättävää. Ei näissä niin montaa nappia ole. Jossain malleissa on turbonamiska, mutta ei kaikissa ja meillä on malli missä moista ei ole. Se on siis vaan tussu induktioliesi. Sen kanssa vaan pitää elää.
Illalla kumpikin oli hyvin väsyneitä. Kävimme rautakaupassa ja ruokakaupassa, koska pakko oli. Minä vietin iltaa vähemmän iloisena peiton alla täysissä vaatteissa hytisemässä. C-vitamiinia nassuun ja unta kuulaan, minulla on neljä arkipäivää aikaa parantua, sitten on edessä viikonloppu.

Leave a Reply