Poliiseista huolimatta Carrera-kaistalta ei tullut sakkoja #clickbait

Ajoaika: 7 tuntia
Keskikulutus:  12.5 l/100km
Keskinopeus: 94 km/h
Kokonaiskilometrit: 657 km
Laivalla heräsimme ilman laivan herätystä reissun ensimmäiseen reissuaamuun. Torkuimme hytissä siihen saakka, että autokannelle sai mennä. Noudimme kahvin ja teen laivan ravintolasta ja siirryimme autoon syömään aamiaista – eli siis Juha söi ekan aamiaisen.
Ensimmäinen kohteemme oli Eriksdalsbadet, kuten Tukholmaperinteisiimme kuuluu. Kääntyäessämme Eriksdalsbadetille ruåtsalaiset polisiit pysäyttivät meidät! Kyseessä oli puhalluskoe. Onneksi eilisen illan villi 4 senttilitran siivu viskiä oli ehtinyt 10 tunnissa palaa. Ajokortista kyseltiin vain, että onko etunimeni Juha vai Markus – tästä ristikuulustelusta selvisin moitteetta. Aamulenkiksi juoksimme takaisin terminaalille. Osuimme paikalle samaan aikaan kun Grace lähti takaisin päin, joten juoksimme rannalla rintarinnan paatin kanssa ja ehdimme ottaa selfienkin! Lenkin jälkeen kuntoilimme hetken. Krista apinoi kiipeilypuissa – minäkin olisin halunnut – mutta minulla oli läjä kuntoutusliikkeitä tehtävänä, jonka jälkeen oikea käsi on sen verta väsynyt, että apinointi jäi.
#Eriskdalsbadet ei ollut vielä auki kesämoodissa, joten menimme sisäuimalaitoksen puolelle. Siellä oli avoimet taitouintikisat(tms), jotka veivät yhden kokonaisen altaan. Onneksi peruspulikoijille oli oma allas.
Tukholmaan poikkeamisen toinen rituaali on pyöräkahvilassa #Cykelcafe aamiaisen syönti. Saunomisen jälkeen siirryimme sinne seurueen yhteiseille aamiaiselle. Aamiasta tukevoitettiin viimeisiään vetävillä banaaneilla autolla, ennen kuin lähdimme työstämään tietämme Ruotsin halki.
Pelkääjän paikalla torkuttiin ennen kuin pääsimme ekalle taukopaikallemme Brahehussille. Kuskikin hyytyi ja veti parkkipaikalle. Parkkipaikalla auton takaluukussa vedettiin vartin piristävä päivätorkku, jonka jälkeen lähimmältä huoltoasemalta haettiin kuppi kahvia ja matka jatkui taas pirteästi.
Brahehussilla söimme ja ihastelimme maisemia. Sitten alkoi päivän työstöosuus. Ajaminen Köpenhaminaan. Ruotsalaiset muuten ajaa lähes kuin italialaiset. Täällä näkyi enemmän kuin kerran autoja moottoritiellä ajamassa kaistojen välisen viivan päällä, oikealta ohitettiin, jos tarvitsi, ja yleisesti ottaen keskinopeus on +10-20 kilometriä tunnissa yli nopeusrajoituksen ja Carrera-kaistalla (vasen kaista) +20-30 kilometriä tunnissa. Vasta Malmössä tuli ensimmäinen Porshe ohi, jonka imussa menimme niin kauan kun reittimme oli sama. Höröttelimme usein maan tavan mukaisesti +20 km/h yli viitteellisen nopeussuosituksen.
Köpiksessä testaamme heti automajoitusta. Löysimme kivan paikan missä yöpyöä eka yö. Illallisena on puolet eilen ostetusta pitsasta trangialla lämmitettynä. Viski iltamyssyksyksi ja päivä on pulkassa!
Ps #-tagit tulee siltä puoliskolta, joka ei ole missään sosiaalisessa mediassa

Leave a Reply