Eka päivä Köpisessä

Ajoaika:1h 43
Keskikulutus:  21.8 l/100km
Keskinopeus: 15 km/h
Kokonaiskilometrit: 687 km
Heräsimme vähän jälkeen kuuden aamulla. Herääminen olisi voinut olla upeampi. Se olisi ollut upeampi, jos nukkumismukavuuden tuunaus olisi toiminut. Hankin ilmapatjan, joka on viime kesänä käyttämämme patjan alla. Sen pystyy täyttämään ja sen jälkeen nukkuminen on pehmeää ja taivaallista. Olen testannut konseptin toimivuutta, mutta yhtään testiyötä ei ole ehditty nukkumaan sen kanssa. Ennen nukkumaan menoa totesin, että kun tuohon tulee reikä se heitetään pois. Keskiyöllä tiesin, että syön sanani ja koitan paikata sitä reikää – jos löydän sen – jotenkin.
Vaihdoimme auton heti ajomoodiin ja siirryimme läheiselle huoltsikalle noutamaan kahvia Juhan aamiaista varten. Samalla kun huoltsikalla kerran olin kiristin vessan ovenkahvan takaisin kuntoon (kahva jäi käteen). Kahvittelun ja aamiaisleivän syömisen jälkeen edessä oli aamulenkki + kuntoilu, jonka jälkeen menimme uimahalliin uimaan ja saunomaan. Aamulenkin jälkeen pystymme kertomaan seuraavat asiat
  • Köpiksessä elää yllättävän vähän ihmisiä
  • Ne jotka täällä elää on aasialaistaustaisia
Ruotsissa saunassa ei heitetty vettä, eikä heitetty Tanskassakaan. Kiukaan korkeudella olevaa istuintilaa on sen verta, että siellä istuu kolme henkilöä intiimisti. Polven korkeudella on istuintilaa koko uimahallin asiakaskunnalle. Saunassa voikka meditoida tai unelmoida löylyistä.
Kaiken tuon urheilun ja apinoinnin jälkeen oli brunssin aika. Brunssilla ladoimme päivän suunnitelmat paikalleen. Juha tunnisti Nyhavnin kuvista ja välittömästi googlasi omaa sivustoaan: Olemme olleet siellä juomassa skumppaa 2.8.2006. Se piti toistaa 21.05.2018. Siitä ja Christianiassa poikkeamisesta muodoistui päivän ohjelma. Vuokrasimme pyörät, pakkasimme skumpan sekä viinilasit mukaan ja suuntasimme Nyhavniin.
Skumppatuokio oli hieno ja rentouttava 50% seurueesta. Krista pyysi, että en sotke hänen reppua skumpalla. Ammattilaisena avasin skumppapullon niin että se kuohui vai minun nivusille. Suunnittelimme nauttivamme vain osan skumpasta, joten viestelin skumppapullon korkkia niin, että se sopi suurinpiirtein takaisin pulloon. Se ei sopinut niin hyvin, että metallivahvikkeita olisi saanut takaisin. Kun nousimme pystyyn ja lähdimme liikkeelle kuului iloinen POKS!. Kristan nopean liikehdinnän vuoksi reppu säästyi taas skumpalta. Korkki oli poistunut vähintääkin geosynkroniselle radalle ellei kauemmas, joten edessä oli skumpan kiskonta pullosta – hyvää tavaraa ei suomalainen hukkaan heitä!
Skumpan väsyttämänä siirryimme läheiselle nurtsille juttelemaan ja torkkumaan. Juttelimme siellä hyvän pätkän ja torkuimme 20 minuuttia. Kello neljän ruokaa lähdettiin metsästämään “halpa”-kriteerillä. Juha löysikin lähettyviltä hyviä arvosanoja saaneen halvan paikan. Paikka osoittautui Christianiassa olevaksi ravintolaksi Cafe Nemolandiksi. Christiania on … erilainen … tai … vaihtoehtoinen paikka. Ruoka oli hyvää, meno rentoa. Kuuba ja Italia olivat karaisseet meitä selviämään tällaisista mestoista :D.
Christianian jälkeen tähtäimeen otettiin viskibaari. Juha oli selvittänyt hyvän paikan nimeltä Dispensary. Poljimme sinne ja nautimme muutaman erikoisemman viskin. Tuli muunmuassa maistettua tanskalaista sekä hollantilaista viskiä. Hollantilaisen tislaamoon koitamme mahdollisesti mennä, jahka nokka alkaa viemään kohti Hollantia.
Paluumatka Dispensarysta auton parkkipaikalle oli ongelmallinen. Täällä oli juoksutapahtuma “Royal run 2018“. Sen reitti blokkasi meidän paluun autolle – okei sambatytöt vähän paransi mieltä, mutta silti. Pääsimme autolle ja näimme että kaikkialla on vaan autoja jonottamassa. Minä ehdotin, että menemme täällä syömään jonnekin ja lähdemme takaisin kivaan majapaikkaan syötyämme. Krista oli sitä mieltä, että pysytään suunnitelmassa ja lämmitetään trangialla ruoka, se on paljon halvempaa (Köpenhamina on pirun kallis paikka). Teimme kompromissin, eli teimme niin kuin Krista halusi. 20 minuutin automatkaan kului 1 tunti ja 20 minuuttia + löimme tauluun uudet ennätyksen polttoaineen kulutuksessa per sata kilometriä. V8 rakastaa 10 km/h valumista eteenpäin, pysähtymistä, valuttamisen aloittamista, valumista ja tämän koko homman toistamista. Kai sitä Saksassa tarvii jaloitella konetta vastineeksi tästä rääkistä ;).
Olemme onnistunesti takaisin samalla yöpymispaikalla. Huomenna toinen päivä Köpiksessä tai vähintääkin kuntoilua Köpiksesssä.

[Best_Wordpress_Gallery id=”105″ gal_title=”Copenhagen-2018-05-21″]

Leave a Reply