Toka päivä Köpiksessä

Ajoaika: 3 tuntia 1 minuutti
Keskikulutus: 13.2 l/100km
Keskinopeus: 70 km/h
Kokonaiskilometrit: 898
Huippunopeus: 180km/h

Herääminen kuuden maissa… uusi uljas päivä. Parkkipaikalle oli ilmestynyt autoja, ilmeisesti se urheiluhalli, jonka vieressä olemme, on nyt auki. Kävimme tarkistamassa mikä halli se on. Se paljastui olevan uimahalli! Mikä säkä! Päätimme, että aamiaisen jälkeen lähdemme lenkille tästä pisteestä ja palaamme takaisin käymään saunassa ja uimassa.

Kolmas aamu ja kolmas lenkki. Nyt alkoi paikat olla hieman tukossa itse kullakin. Juoksimme rauhallisesti tavoitteena pieni linnake nimeltään Charlottenlund. Linnakkeen ympärillä oli tyylikäs leirintäalue. Alueen ranta oli upea, niin upea, että hortoituamme siellä hetki jäimme läheiselle kahvilalle juomaan kahvia ja lukemaan uutisia. Virkistävän tauon jälkeen lönkyttelimme takaisin uimahallille/autolle.

Tämän paikan sauna oli todella kuuma ja todella kuiva. Veden heittäminen oli kiellettyä, mikä selittää saunan kuivuuden. Lauteet oli (kanan)munan paistolämpötiloissa. Miehekkäästi koitin istua siinä, mutta posket muuttuivat sen verta punaiseksi, että oli pakko poistua saunasta ja hakea märät uikkarit takapuolen alle, jotta pystyin istumaan siellä. Tässä vaiheessa voimme turvallisesti todeta, että sekä hurrit että tanskalaiset saunoo väärin – surullisesti väärin.

Päivän päätavoite oli kulttuurikokemus Kristalle sekä tarpeellinen IT tuokio Juhalle. Shoppailu nousi kuitenkin prioriteetissä ykköseksi. Juha on vailla matkahattua. Tämä on ilmiselvää kaikille, jotka näkevät hehkuvan punaisen varoitusvalon, jonka lähteenä on Juhan otsalohko. Seurueen oli pakko etsiä hattukauppa, jotta punatikkatilanne ei pahentuisi.

Googlettelimme hattukauppoja Statens museum for kunst läheltä. Ensimmäinen hattukauppa osoittautui mielenkiintoiseksi. Ensinnäkin se oli todella vaikea löytää ja toisekseen he tekivät (huopa)hattuja tilaustyönä. Liikeen nimi oli Andersen and Berner V. Googlella löytyvät kuvat antavat vähän osviittaa siitä kuinka taikamainen paikka oli. Krista ei hyväksynyt Willy Wonka-lookkia, joka olisi ollut ainut käypä vaihtoehto, joten päätimme edetä museolle.

Krista kävi tutustumassa museoon ja Juha naputteli onnellisena kahvilassa. Virkistävän kulttuuritapahtuman jälkeen kävellimme seuraavaan hattukauppaan. Hattukauppa oli kerrassaan ihastuttava, myyjä/omistaja on mahtava. Liikkeestä löytyi sopiva hattu Juhalle. Hatun saatuamme lähdimme jatkamaan matkaa eteenpäin. Varasimme AirBnB:n kautta paikan ja matkasimme pari tuntia Tanskassa. Olemme nyt Vester Skerningessä yöpymässä. Täältä jatkamme matkaa lautalla kohti Saksaa.

[Best_Wordpress_Gallery id=”107″ gal_title=”Copenhagen-2018-05-22″]

Leave a Reply