Matkapäivä, Tanskasta Saksaan

Ajoaika: 5 tuntia 50 minuuttia
Keskikulutus:  12.3 l/100km
Keskinopeus: 81 km/h
Kokonaiskilometrit: 1368
Huippunopeus: 180 km/h
Heräsimme myöhään, runsaasti jälkeen seitsemän AirBnB majapaikassamme. Olin eilen paikkaa hankkiessani tehnyt tietoisen valinnan. Omistajalla on kaksi kissaa. Veikkasin, että ne ei ole sisäkissoja tai eivät ole olleet majoitustönössä. Veikkasin väärin, keuhkoni kertoivat, että kissat ovat olleet tiloissa. Onneksi oireet tulivat vasta aamulla ja yö oli mennyt rauhallisesti. Tämä tarkoitti sitä että vain yksi meistä kävi aamulla lenkillä.
Päivä oli tarkoitettu matkustuspäiväksi. Saksaan on päästävä. Mielellään rannikolle. Krista bongasi lautan, jonka käyttö leikkasi yli 100 km ajomatkasta ja ainakin puolitoista tuntia autossa istumisesta. Lautta kuulosti mahtavalta idealta, joten lähdimme sillä liikkeelle. Lautassa oltiin tunti ja taitettiin 21 kilometriä matkaa, mikä ei näy sivun ylälaidan matkatilastoissa.
Lautan jälkeen asetimme tavoitteeksi Bremenissä tietyllä aukiolla olevan kahvilan ja nyt alkoi reissun ensimmäinen kunnon ajopäivä (Ruotsia ei voi laskea 😉, koska se on Ruotsi). Näinollen täytyy sanoa pari sanaa ajamisesta, jotta muistan miksi tämä on niin hauskaa.
On vaikea kuvailla sitä vapauden ja riemun tunnetta kun ajaa täysin vapaana, vailla mitään vaatimuksia rakkaansa kanssa kauniilla, puiden reunustamilla, pikku teillä. Yhtä vaikea on kuvailla sitä, enkeleiden laulua tai ehkä se on moottorin murinaa… –  jokatapauksessa – taivaallista ääntä, joka lähtee V8:sta kun sille antaa putkien täydeltä bensaa. Se riemun tunne kun kuski painuu penkkiin ja moottori tekee työtä käskettyä. Se viaton riemu kun oman auton paras ei riitä lähellekään Porschen kiihdystä – joka viuhahtaa ohi. Matkustaja on jo tottunut Saksan moottoriteiden vauhtiin. Rouva torkkuu kun auto murisee 170 km/h eteenpäin herran virnistellässä ratin takana.
Emme koskaan poikenneet Bremeniin, lounastelimme taukopaikalla, poikkesimme pikku kaupunkiin kauppaan, kahville ja jätskille. Kun olimme Bremenin lähellä, oli kello jo niin paljon, että kahvitauko ei enää sopinut agendaan. Niinpä jatkoimme matkaa päätepisteellemme Meppen kaupunkiin. Täällä hengailemme muutaman päivän ennen kuin jatkamme matkaa Hollantiin.
Tämän illan majapaikka on todennäköisesti ilmainen leirintäalue. Illan erikoisuutena on läheinen karavaaniseurue. Tällä seurueella on PA-laitteet, kitara, kosketinsoitin sekä ainakin kaksi mikrofonia. Seurue on sitten ilmeisesti uskonnollinen. Olemme kuunnelleet noin tunnin verran popballadeja ja uskonollisia lauluja karaokena – osa on ollut hyvin tunteikkaita tulkitsijoita. Nyt seurue vaikuttaa hiljenevän… yöstä tulee toivottavasti karaoketon.
<15 min myöhemmin, blogia upatessa> ei se karaoke tuohon loppunut, kitaraa rämpytetään taas… <5 min myöhemmin> eiku se loppu! \o/

[Best_Wordpress_Gallery id=”109″ gal_title=”Matkapäivä, Tanskasta Saksaan, 2018-05-23″]

2 comments

Kiitos! Tällä kertaa mun kesälätsä on kunnon kesälätsä – eli se hyvin kevyttä ja hengittävää materiaalia 😀

Leave a Reply