Ja niin päättyy kolme kuukautta pitkä reissu

2017-08-20

Faktat
Ajoaika: 5h 38
Keskikulutus:  11.2 l/100km
Keskinopeus: 79 km/h  
Kokonaiskilometrit: 8361 km

Herätys viideltä aamulla laivalla. Käännän itseni nyt paluumatkan viimeisinä öinä takaisin Suomen työaikaan Smile. Hipsin ulos hytistä IT mukanani ja lähden lenkkeilemään tyhjillä käytävillä. Venyttelen tyhjässä kahvilassa. Kuudelta käyn herättämässä lopun seurueen. Aamiainen nassuun ja laivassa tepastelua. Kahvia varten hiivimme ensimmäisinä asiakkaina kahvilaan, jossa vietämme lopun aamun odotellen laituriin pääsyä. Viritämme house swapping profiilia kuntoon ensi kesää varten ja katsomme Netflixistä Defendereitä.

IMG_20170820_085602

Köpiksestä vauhdilla ulos ja tielle. Matkalla on yksi poikkeama: Polkkakarkkikylä. Siellä pidämme ruokatauon ja ostamme pakollisen polkkakarkin. Koko kylä on yksi polkkakarkki: Kiiltävä ja uusi – odottaa turisteja.

IMG_20170820_121221

Sitten viimeinen pätkä ajoa Tukholmaan. Tukholmassa kävimme kaupassa ostamassa illan sapuskan ja huomisen tarpeelliset tarvikkeet. Arkeen tullaan vauhdilla.

Rauhalliseen ajoon ja rauhalliseen päivään päättyy meidän kolme kuukautta pitkä reissu. Tiedämme, että

  • auton huippunopeus on 240 km/h.
  • on mahdollista tehdä työni mistä päin maailmaa vaan, jos nettiyhteys on riittävän hyvä – latenssi on tärkeintä.
  • vieläkin vähemmälläkin pärjää
  • kun päivässä ei ole muuta kuin töitä ja töiden jälkeen rentoutumista on työpäivä itsessäänkin paljon mukavampi – ihan paras

Reissaajat ovat valmiita reissaamisesta tällä erää – olemme sopineet jo että ei enää ennen ensi kesää. Ei talvireissua, ei mitään muuta kuin rauhallista tasaista arkea ennen seuraavaa mahtavaa kesää – etelässä tai Suomessa.

Reissun aikana tuli nähtyä useampi auto, missä oli merkattuna mitä niillä oli saatu. Allaoleva jeeppi on saanut aika mittavan saaliin aikaiseksi. Meillä listalla on vain yksi skootteri, kai se silti pitää teipata sinne taakse kiinni…Winking smile

IMG_20170820_093123

Leave a Reply