Saapuminen Ile de Re:lle

2018-07-23
Ajoaika: 0 h 53 min
Keskikulutus: 13.3 l/100km
Keskinopeus: 36
Kokonaiskilometrit: 4906 km
Herääminen tapahtui … pihalla \o/. Täällä alkaa lämpötilat laskea, sateet lähestyä. Yöllä käytiin jo 18 asteessa. Onneksi pariskuntamakuupussissa oli mukavaa ja lämmintä. Päivä itsessään on ollut arkinen, mitään kummallista ei tapahtunut – kenenkään ulkopuolisen kanssa ei juteltu, minnekään ei menty.
Illan ohjelma oli yksinkertainen: Syötyämme lähdimme lähipastakauppaan ostamaan pastaa illaksi, jonka jälkeen me lähdimme La Rochellen keskustaan Cafe de la Paixiin tekemään viikkokatselmointia. Paperitöiden notkistamiseksi ostimme kahvilasta teetä, kahvia ja jotain makeaa niiden kanssa. Täällä, kuten Italiassa, saa vain espressopohjaisia kahveja, ellei käsittämättömällä säkällä paikalla ole jostain syystä perus filtteröityä kahvia. Hyvää kahvia on löytynyt Le Manssista ja Starbuckista tähän mennessä. OK. Italiassa tilataan Cafe Americano ja saadaan espresso, jota on jatkettu vedellä. Ranskassa lähin sitä vastaava on cafe allonge, eli vedellä jatkettu espresso. Nämä sankarit ei osaa jatkaa sitä vedellä riittävästi, lopputulos on lähes espresson mittainen surullinen suoritus. Italiassa se Cafe americano oli edes kunnolla pitkä. Jälkiruokani oli isompi kuin kahvini, synkkiä ovat ensimmäisen maailman ongelmat
Lähdimme vasta puoli ysiltä ajamaan Ile de Re:lle. Leirintäalueella olimme ennen yhdeksää. Reissun toinen mahtava silta tuli ylitettyä. Täytyy myöntää että Ruotsin ja Tanskan välissä oleva silta on komeampi, mutta oli tämäkin siisti.
Tämä leirintäpaikka oli ensimmäinen paikka, missä saimme sijaintimme varausmaksun myötä. Alue on täysin auki ja respa oli mennyt kiinni seiskalta, niinpä ajoimme omaan ruutuumme ja pistimme murkinaksi.
Murkinoimnin jälkeen olikin jo aika iltarutiinien, Juha blogaa, Krista lukee kirjaa. Huomenna tutustumme saareen.

[Best_Wordpress_Gallery id=”197″ gal_title=”Ile de Re, 2018-07-27″]

Leave a Reply