Yhden miehen vapaapäivä

2018-07-16
Ajoaika: N/A
Keskikulutus: N/A
Keskinopeus: N/A
Kokonaiskilometrit: 4577 km
Perjantaina töissä lähettämääni sähköpostiviestiin tuli out of office -vastaus jokaiselta viestiketjussa olevalta. Päätin sen jälkeen polttaa vähän tuntipankin plustunteja pois ja pitää maanantain vapaana.
Eilisillan ruokamyrkytys piti päivän suunnitelmat sopivan avoimena. Meno ei ollut ihan vakain mahdollinen aamulla. Olin jo eilen todennut haluavani selvitättää mitä kanaalireittimme vieressä menevän harjanteen päällä on. Sinne menee välillä ihan selkeitä reittejä sisään. Niinpä aamulla lähtiessäni kohti La Rochelleä käännyin heti kun oli mahdollista metsään ja harjanteen päälle. Selkeästi se reitti oli tarkoitettu pyörällä ajettavaksi, joskus kauan sitten. Nyt siellä mahtui kasvien lomassa juuri ja juuri menemään. Reitti oli todella mahtava. Valitettavasti pyörästä ei ollut tuohon maastoon laisinkaan vaikka se maastopyöräkaterogiaan menee. Vaihteet eivät toimi riittävän vakaasti, takakumpi ei pidä kunnon paineita ja satula laskee itsekseen. Nautin silti, sen minkä pystyin, maastopyöräilystä. Matka kämpältä La Rochelleen vei ainakin kaksi kertaa normaalin verran minun seikkaillessa harjanteen päällä puiden lomissa. Toinen aamiainen tuli hoidettua matkalla. Luulin ajavani sellaiseen pikku pörriäisten pilveen, mutta ajoinkin hämäkin seittiin, johon oli tarttunut todella paljon pikku pörriäisiä. Mies, kypärä, lasit ja polkupyörä peiteltiin hämähäkin seitillä ja kuolleilla pikku kärpäsissä – taisin päästä viimeisistä eroon vasta suihkussa.
La Rochellessa etsin Urban exploring paikkaa, mutta en löytänyt yhtään keskusta-alueen läheltä. Päädyin Mcdonalsille syömään lounasta – halusin ottaa varman päälle vatsani suhteen. McDonalsilta ajelin läpi kaupungin puistolle, jonka löysimme aikaisemmin, mutta emme ehtineet tutkia. Siellä luin kirjaa, torkuin ja mietin syntyviä syviä kunnes tuli nälkä. Kävin kaupungissa syömässä burgerin ravintolassa, jonka jälkeen tiesin, että en ole menossa illalla treeneihin.  Vatsa murahti ruuasta siihen tahtiin, etten uskaltanut lähteä kuntoilemaan. Pyöräilin kämpille valmistautumaan viikonlopun Cognac reissuun.
Päivä oli hyvin rentouttava, tuli urheiltua ja nähtyä uusia paikkoja, mutta ennenkaikkea rentouduttua omaan rauhalliseen tahtiin.

Leave a Reply