Miettimistä La Rochellessa

2018-06-19
Ajoaika: N/A
Keskikulutus: N/A
Keskinopeus: N/A
Kokonaiskilometrit:  3416 km
Kumpikin ponkkasi pystyyn kuudelta. Hieman ennen torille lähtöä Juha muisti, että tänään piti mennä aamutorille jonnekin “kauas”. Krista tulkitsi tilannetta erittäin fiksusti ja päätyi ehdottamaan, että hän menee yksin käymään torilla. Kristan ollessa torilla, minä olin aamulenkillä. Kävin ihmettelemässä tunnelin toista päätä uudestaan. Kyltit paskana, mutta niistä voidaan tulkita
“Vaara. Lamppu pakollinen” sekä “…… omalla vastuulla”
Lupaa hyvää.
Italiassa opimme olemaan torilla juuri kun tori aukeaa tai jopa hieman aikaisemmin. Myyjät myivät iloisesti meille, emmekä olleet muiden shoppaajien tukkona. Ranska on eri maa, eri peto. Tori aukesi seitsemältä, myyjät ilmestyivät paikalle seitsemältä. Sitten he alkavat pistämään myyntipistettään pystyyn. Ranskassa myyjät eivät suostuneet myymään mitään ennen kahdeksaa. Täällä noudatetaan outoja myyntisääntöjä. Krista käytti luppoajan tutustuen siihen kaupunkiin. Täällä on näitä pikku kyliä parin kilometrin päässä toisistaan. Kaupungista löytyi vielä pystyssä oleva puhelinkoppi, joka oli tosin nykyään vapaa kirjasto.
Työpäivä meni kummallakin rattoisasti ja kun se oli ohi, oli minun aika lähteä pohtimaan ja filosoifoimaan luontoon. Ilta tuli vietettyä kanaalin äärellä istuen, miettien, lukien kirjaa ja kirjoitellen. Tulevina iltoina tullaan istumaan lisää kanaalin äärellä miettimässä, kerta ei riitä lähellekään. Kelit ovat A-luokkaa ja näyttävät pysyvän sellaisina pitkän tovin. Krista vietti illan soitellen ja ihmetellen erinäisiä TV-sarjoja asunnolla. Se osottautui näppäräksi asiaksi, sillä isäntämme toimitti meille meidän uuden kompostin. Se ei näytä ihan siltä mihin olemme Suomessa tottuneet. Ensimmäisenä iskee silmään se että siitä puuttuu kansi tai pohja. Kasaamme sen huomenna, silloin tiedämme enemmän.
Aikaisemmin hankkimani WLAN-toistin tarvii fimware päivityksen ja sitä varten tarvin kaapelin.  Valitettavasti pakannut yhtään (!) verkkokaapelia mukaan. Kysyin onko omistajalla lainata yhtään. Sain tämän, hänen ainoan verkkokaapelin lainaan. Hän ei ole varma toimiiko se. Testaan huomenna
Sain parsittua kuvat ja videon paikalleen sunnuntain tapahtumaan.

[Best_Wordpress_Gallery id=”153″ gal_title=”La Rochelle, 2018-06-19″]

Leave a Reply