Kämpällä lorvailua

2018-06-08
Ajoaika: N/A
Keskikulutus: N/A
Keskinopeus: N/A
Kokonaiskilometrit:  2698 km
Elämän yksinkertaiset ilot, terveänä herääminen, valmis aamukahvi… Keli on vihdoin, väliaikaisesti, hyvä. Eilinen ja tämä päivä on hyvin aurinkoista ja lämmintä. Yöllä tilanteen pitäisi muuttua taas sateisemmaksi. Paikan lämpötilan myötä sateisuus ei tuo synkkää kylmyyttä ilmaan, ilma on kohtuullisen miellyttävän lämmin silti, joten kelistä ei voi ihan mahdottomasti valittaa.
Krista kävi aamulenkillä, mutta ei useista pyynnöistä huolimatta tuonut lenkiltä tuoretta patonkia kotiin. Koska aamulla ei tuotu patonkia taloon, kohtasimme päivällisellä täysin mahdottoman tilanteen ranskalaisen näkökulmasta. Talossa ei ollut leipää lautasen pyyhkimiseen, saati syötäväksi saakka. Leipä, kaikki leipä, oli yksinkertaisesti loppu.
Itse koitan upota kohdemaan kulttuuriin 100% opettelematta koskaan maan kieltä edes puoliksi niin hyvin kuin Krista. Tämä vapauttaa minun aikaani opettelemaan typeriä ja turhia asioita kohdemaasta, kuten: Ranskalaiset pitävät leipää, erityisesti pantokia, kaiken terveellisen ruuan pohjana. Sitä pitää olla koko ajan tuoreena saatavilla. Koitan rakentaa ranskalaisen identtiteettini patongin varaan, niinpä nyt kun olen taas terve, patonki ei tule talosta loppumaan! Viva la Baguette!
Illalla vietimme ensimmäisen rennon asuntoillan. Okei, rentoutta vähensi Le Mans 24h -tapahtumaan lippujen hankkiminen. Meillä ei ole tässä vaiheessa kunnon ymmärrystä mitä tuli tehtyä, kun päätimme sinne lähteä. Tapahtumaan on viikko aikaa enää, joten majapaikan hankkiminen aiheutti haasteita, mutta lopulta onnistuimme siinä. Parhaat leirintäpaikat radan ympäriltä olivat jo menneet. Leirintäpaikat ylipäätän osoittautuivat hankalaksi, hotellit hyvin kalliiksi, joten menimme AirBnB:llä. Kun päivän stressaavimmat asiat oli saatu tehtyä lähdin rakentamaan ranskalaista identiteettiäni eli ostamaan pantonkia (ja oluen)! Ilta onkin vietetty maaten aurinkotuolissa, istuen jalat pöydällä pihalla ja lukien kirjaa, katsoen TV-sarjaa, kuunnellen harppusooloja sekä muuttuen hitaasti ranskalaiseksi patongin pala kerrallaan.

Leave a Reply