Arjen rakentamista La Rochellessa

2018-06-07
Ajoaika: N/A
Keskikulutus: N/A
Keskinopeus: N/A
Kokonaiskilometrit:  2698 km
Aamu… Melkein täydellinen aamu, ainut aamua haittaava asia on kesäflunssan jämät. Olo on merkittävästi parempi, mutta ei vielä täysin terve. Olen yksinkertainen mies ja pidän yksinkertaisista asioista. Aamun suurin ilo oli valmiiksi tippunut kahvi. Kahvinkeittimen saa ajastettua. Ajastin sen aloittamaan kahvin tiputuksen 06:01. Aamutoimien jälkeen minulla oli tuore kuppia kahvia kädessä, ilman että tein mitään… Harva, jos mikään asia, voisi parantaa aamua tuosta.
Le Mans 24h oli aamun keskustelun aihe, kiitos Janille (@Facebook) siitä. Le Mans 24 on hyvin suurella todennäköisyydellä tapahtumassa. Itseasiassa käytännön järjestelyt piti tehdä illalla. Aamulla sain vain myytyä idean Kristalle. Krista ei välttämättä ole tietoinen siitä.
Työpäivä oli työpäivä. Päivä oli ensimmäinen kunnolla aurinkoinen päivä, joten lounas ja päivällinen syötiin pihalla patiolla. Korkkasimme myös talon mukana tulleen viinin. Se paljastui jälkiruokaviiniksi – ja aika kivaksi sellaiseksi.
Illalla piti tehdä jotain, eikä vain suunnitella Le Manssia sisätiloissa, koska keli oli mahtava ja minun olotila lähes normaali. Korjasin Kristan pyörää: kiristin jarrut, korjasin vaihteiston(kohdensin sen takaisin toimimaan koko alueella ja tarkasti). Arjestani puuttuu munille potkiminen. Asia oli korjattava. Selvitin missä on La Rochellen KMG pääsali oli käytännössä. Matkaa pääasalille oli vain ~15 kilometriä, joten lähdimme matkaan. Olin lähettänyt heille sähköpostia yli kuukausi sitten, mutta vastausta ei ollut kuulunut. OIetin kasvotusten saavani parempaa tulosta.
La Rochelle on vanha kaupunki, mikä tarkoittaa hyvin hyvin hyvin hankalaa pyöränavigointia. Saimme tööttäyksiä, olimme väärässä paikassa pyörän kanssa, olimme yksisuuntaisilla menossa väärään suuntaan, ympyrässä aiheuttamasta pahennusta ja sekaannusta. Täällä on pyöräteitä, mutta niiden logiikka on hieman hukassa meillä. Pyöräilijöille raita tiessä yhteen suuntaan, mutta ei toiseen suuntaan. Ringissä saattaa olla pyöräilijöille rinki, mutta rinkiin ei pääse pyöräteitä pitkin. Kaikenlaista jännää. Pääsimme ehjinä perille ja minä pääsin sopimaan salilla treenaamisesta. Täällä on taso korkeammalla kuin viime kesänä Italiassa, joten odotan pääseväni treenaamaan enkä kouluttamaan. Voin treenata vaikka joka päivä. Maksu meni italialaisittain…. “tule treenaamaan ja katsotaan sitten lopuksi” … OK. Haiskahtaa treenin vedolta 😄
Paluumatkalla kävimme hakemassa pannineja nälkäisille ja poikkesimme irkkubaariin yksille. Koitamme löytää jotain yksinkertaisia tapoja mennä La Rochellessa pyörällä, sellaisia varmoja reittejä, jotka osaa ulkoa ja joilla pääsee vaikka vähän kiertäen suurinpiirtein oikealle alueelle. Tuolla kaupungin sisällä menemistä emme ehdi opettelemaan tän kesän aikana. Nyt tiedämme jo melko yksinkertaisen tavan päästä tuolle irkkupubille tai tarkemmin sieltä kotiin 😄

[Best_Wordpress_Gallery id=”135″ gal_title=”La Rochelle, 2018-06-07″]

2 comments

Leave a Reply