Heja Sverige!

2018-08-16
Ajoaika: 6 tuntia
Keskikulutus: 11.9 l/100km
Keskinopeus: 97 km/h
Kokonaiskilometrit: 8970 km
Heräsimme kuudelta uimahallin parkkipaikalta. Uimahalli aukeaa vasta puoli seitsemän, joten tein itselleni pienen munakkaan. Siirryimme uimahalliin heti sen avauduttua. Krista kävi uimassa, minä nautin saunasta ja suihkusta. Puoli kahdeksan aikoihin lähdimme matkaan kohti Tukholmaa. Meidän piti mennä Juutinrauman sillan yli, mutta olin lyönyt Google mapsille maaliksi Tukholman, enkä katsonut reittiä sen tarkemmin. 20 minuuttia matkaa tehtyämme huomaan, että ohjeistuksessa on laivan kuva. Mainitsin tästä Kristalle, joka teki vastaavan reittihaun Google mapsilla ja päätyi siihen, että me olemme oikeasti menossa lautalla emmekä sillalla. Silta on tässä vaiheessa jo liian kaukana, joten päätimme mennä lautalla. Lautta oli hyvä tauko ajeluun :). Lautalle mennessä auto pukkasin/napsahti pikkasen pysähdyttäessä. Tästä alkoi selvitys: jarrut vai vaihteet. Ruotsin puolella pääsimme testaamaan moottoritienopeuksista pysähtymisen ja samalla saimme selville vian: jarrut jää kiinni rajusti/kovasti jarrutettaessa. *huhhuh* *huhhuh* – halpaa korjattavaa verrattuna vaihteistoon. 🙂
Auton syntilista on aika hyvä jo: vuotava tankki, rikkinäinen pakoputki, jarrut jumittaa ja iskarit on väsähtäneet. Tänään auto alkoi vilkuttaa määräaikahuoltoa. Huoltoaika on jo varattu Suomesta 🙂. Kotiin autolla päästään, mutta ei hetkeäkään liian aikaisin. Auton kunnossa ero viime vuoteen on todella suuri, viimeksi piti lisätä pikkasen öljyä – tällä kertaa autoa pitää rempata isolla kädellä.
Hurautimme Ruotsin läpi Ranskasta aloittamallamme taktiikalla – minimimäärä pysähdyksiä. Olimme Tukholmassa ennen neljää iltapäivällä. Olemme kävelleet kiitettävästi Tukholmassa – merkittävä osa siitä turhaan, sillä tavoittelemamme liike oli tänään poikkeuksellisesti kiinni. Etelä-eurooppalaiseen tyyliin tästä kerrottiin käsin kirjoitetulla lapulla liikkeen ovessa. Runsaan kävelyn jälkeen illan leffasuunnitelmat vaihtuivat “sängyssä Netflixiä” -toteutukseksi.

Leave a Reply