Reissun lopetus

2018-08-18
Ajoaika: 4 tuntia 18 minuuttia
Keskikulutus: 11.8 l/100km
Keskinopeus: 59 km/h
Kokonaiskilometrit: 9222 km
Meidät herätettiin ennen kuutta hytin siivousta varten, aika pakata kamat ja siirtyä autoon. Ajoimme laivasta päästyämme Turun torille torikahveelle. Torin ympäristö on muuttunut, toriparkin rakennusoperaatiot ovat alkaneet. Juttelimme tutuille myyjille ja nautimme hyvän hetken torikahveesta ja torilla ostelemisesta. Tuntuu hyvältä, joskaan ei läheskään yhtä hyvältä kuin viimeksi, ymmärtää kaikki puhe taas. Tällä kertaa paluu tuntuu arkisemmalta, paljon arkisemmalta.
Torikahveen ja ostosten jälkeen oli edessä kunniakierros pitkin Suomea. Kävimme noutamassa harpun, moikkaamassa vanhempiamme ja palasimme illan suussa kotiin. Talo odotti meitä hyvässä kunnossa, mutta kellarissa oli lisäyllätys luvassa. Kellarissa haisi palanut elektroniikka. Toinen räkkini UPS:sta oli tuhoutunut ja kaikki laitteet olivat menettäneet virrat yllättäen.  Alueelta oli ollut monta tuntia virrat poissa. Sähkölaitos oli tästä ilmoittanut postitse, mutta postin uudelleenohjauksen vuoksi, se oli saapunut anopille päivän myöhässä. Tästä syystä koko ydinlaitteisto oli pimeänä.
Kesä oli mahtava kokemus. Paluumatkan haasteet auton kanssa ja nyt viimeisenä IT:n ongelmat ovat tehneet rentoutumisesta hankalaa, silti, kivaakin on ollut ja hankalista tilanteista huolimatta naurua ja hyvää fiilistä on saatu aikaiseksi viimeisen kahden viikon aikana. Tästä takaisin arkeen latautumaan, kumpikin ehjänä, talo ehjänä, elämä yhden reissun verran rikkaampana :).

Leave a Reply