La vie en rose

2018-06-21
Ajoaika: N/A
Keskikulutus: N/A
Keskinopeus: N/A
Kokonaiskilometrit:  3416 km
Juhannusaaton aatto, rauhallinen aamu ei lenkkiä, ei patonkia 😞 . Oikea käteni ei kestä kuntoilupohjaista Magaa vielä. En oikein näe miten pystyn noita treenejä tekemään kevyesti, joten jäljelle jäävä peliliike on pitää taukoa treeneistä ainakin viikko ja sitten katsoa kestäisikö tuo käsi edes yhden tunnin viikossa sitä. Paluu aamulenkkeihin näyttää olevan edessä.
Työpäivä oli työpäivä, mutta ilta, ilta oli jotain muuta. Olimme jo aikaisemmin viikolla sopineet, että Juhannus vietetään La Rochellessa. Tutustutaan kaupunkiin, hengaillaan lähialueella ja nautitaan elämästä. Aaton aattona lähdimme siis yhdessä kohti La Rochellea, tutustumaan kaupunkiin itsenäisesti. Kristalla oli asioita, joita hän halusi ostaa ja minulla oli kirja mitä minä halusin lukea. Emme päässeet yhdessä edes La Rochelleen saakka, sillä puolessa välissä minä huomasin jättäneeni ääneni, karttani, rahani, korttini sekä sen kirjan kotiin, toisin sanoen minun puhelin on yhä olohuoneen sohvalla. Sovimme minne jätämme polkupyörät La Rochellessa ja erkanimme omille teillemme.
La Rochellessa oli selkestäi tavallinen torstai-ilta. Joka nurkasta löytyi jos jonkinlaista musiikkibändiä. Illan aikana näimme rumpaleita, laulukuoroja, tanssiesityksiä, pikku tyttöjä ison saksofonin kanssa, heavy metal bändin – mitä selvästi kuuluu perinteiseen ranskalaiseen katumusiikkiin. Normaali torstai-ilta – näin tulkitsimme nykyisellä Ranskan ymmärryksellämme ;).
Täällä ravintolat näyttivät futista TV:stä, tykillä – mitä nyt nurkista löytyy ja ihmiset istuivat katsomassa matsia pöydät täynnä olutta.
Krista ei löytänyt sitä mitä oli hakemassa, minä löysin käytetyn IT tavaraa myyvän liikkeen. 90€ minulla olisi pari pientä näyttöä käytetävissäni. Kaapelointi olisi ainut ongelma.
Tänään tajusimme olleemme reissussa jo kuukauden päivät. 1/3 reissusta on takana! Mihin aika oikein kuluu?!
Kun tuli aika syödä, Krista tuli hakemaan minua sataman askeleilta lukemasta kirjaa. Löysin aivan täydellisen askeleen, missä lukea kirjaani ja katsoa kaupunkia. Söimme kunnolla ravintolassa “ravintolakadulla”.
Ruokaillessamme minä päätin 100% ranskalaiseksi – koska menukin oli 100% ranskaksi.  Otin rohkeasti alkupalaksi “Honey roasted goat dung and pine nutes” – konekäännettyä ranskasta englanniksi. Ranskalainen keittiö on hyvä, ne saa vuohen lannankin maistumaan hyvältä – oikein hunajaa oli sitten niin maan penteleesti.
Meidän riemuksi lähellemme tuli ranskalaiseen tyyliin pukeutunut hanuristi. Mies esiintyi todellisella ilolla ja esityksensä aikana soitti muunmuassa hyvin tunnettuja ranskalaisia klassikko kappaleita kuten Despacito, Game of Thrones tunnusmusiikki ja jotta ilta olisi täydellinen, ennen kuin meidän ruokailu oli ohi sieltä tuli La vie en rose! Olin aivan lumoutunut herran esiintymiseen ja kappalevalintaan. Parasta ruokailumusiikkia ikinä!  Ranskassa, vanhalla kivikadulla, syömässä ulkoilmassa ja ranskalainen hanuristi soittaa sekä laulaa La vie en rose -kappaletta – en keksi miten illan olisi voinut paremmin lopettaa.

[Best_Wordpress_Gallery id=”158″ gal_title=”La Rochelle, 2018-06-21″]

Leave a Reply