Nantes

2018-06-30
Ajoaika: 1h 40 min
Keskikulutus: 12.6 l/100km
Keskinopeus: 76
Kokonaiskilometrit: 3576km
Aamulla heräsimme rivakasti, pakkasimme auton ja lähdimme matkaan. Tavoitteenamme oli olla Nantesissa ennen kuin kaupunki kunnolla herää. Kävimme ostamassa patongin heti ensitöiksemme, ennen kuin poistuimme edes Dompier sur mer:stä. Auton tuulilasi oli eeppisessä kuollut ötökkä tahmassa. En ollut putsannut tuulilasia Le Mansista takaisin ajon jälkeen. JÖSSES siinä oli ötökkää ja paskaa. Onneksi auto piti tankata, joten pysähdyimme ensimmäisellä huoltoasemalla missä tuulilasin pesu oli mahdollista. Krista tankkasi, minä hinkkasin tuulilasia puhtaaksi. Minun maksaessa kassalle laskua Krista hinkkasi tuulilasia puhtaaksi. Pesuoperaation lopputulos oli mahtava, vastoin olettamuksiamme tuulilasi oli taas puhdas.
Nantesissa ensimmäinen stoppi oli kauppa, mistä ostimme sen mitä Juha jätti merkkaamatta kauppalistaan torstaina. Autolle löytyi näppärä parkkipaikka, joten kauppareissun jälkeen pakkasimme repun päivän riessua varten kuntoon ja lähdimme menemään. Juhan listalla oli Machines of the Isle of Nantes ja erityisesti norsulla meneminen. Paikalle päästyämme onnistuimme vahingossa menemään kiinniolevaan ravintolaan sisälle. Kävimme onnistuneesti vessassa ja pyrkiessämme (turhaan) ulos, nyt lukossa olevasta ovesta, ilmestyi paikalle mies joka kertoi paikan olevan kiinni ja osoitti hätäuloskäynnin. Hälytysten saattamana ja vartijan yllättäen poistuimme ravintolasta. Heti kättelyyn selvisi, että tänään ei norsulla mennä teknisten vikojen vuoksi. Tutustuimme silti paikalla olevaan La Galerie Des Machines -näyttelyyn. Saarelle rakennetaan siis eeppisiä mekaanisia juttuja. Niin eeppisiä että niiden rakentaminen vie vuosia. Sillä välin kun sitä kokonaisuutta rakennetaan sen osia on näytillä La Galerie Des Machines -osuudessa. Paikka on Steampunk taivas. Massiivisia mekaanisia tai hydraalisia koneita, jotka näyttävät erinäisiltä eläimillä tai ötököiltä – eeppistä.
Nantesissa oli tänään pirun kuuma ja kostea. Miehistö hyytyi alta-aikayksikön tässä kelissä. Mekaanisten eläinten jälkeen seurue oli sopivan kärttyisä ruokatauolle. Ruokatauon jälkeen nukuimme kauniissa maisemassa meren (?) äärellä. Torkkujen jälkeen oli luvassa kävely ja seikkailu Nantesin vanhassa osassa. Kävimme kääntymässä Galerie du Grand T:ssa. Paikka on nätti, mutta “meh”. Matka tämän jälkeen vie kahvilaan lukemaan kirjoja ja tekemään viikkokatselmointia.
Ranska vastaan Argentiina peli alkoi joskus neljän jälkeen. Kadulta kuuluvasta metelistä voimme päätellä koska Ranska teki maalin. Neljän jälkeen, ennen seitsemää illalla Ranskassa ei saa ruokaa ravintolasta. Sieltä saa juotavaa. Niinpä haimme täytetyt patongit ruuaksemme. Patogit söimme Saint-Pierre-et-Saint-Paulin katedraalin varjoisilla rappusilla. Kävimme samantein katsomassa kirkon ja sen kryptan. Samalla suunnittelimme iltaa. Päädyimme hotellimajoitukseen – kummankin ollessa hyvin väsyneitä. Yksi patonki ei riittänyt nälän taittamiseen, joten otimme vielä toisen patongin samasta liikkeestä matkalla hotellille.
Hotelilla suihku ja lysähtäminen sänkyyn. Päivän kuumuus ja kosteus oli imenyt kaiken mehun seikkailijoista.

[Best_Wordpress_Gallery id=”169″ gal_title=”Nantes, 2018-06-30″]

Leave a Reply