Pariisipyrähdys, osa 1

2018-07-06
Ajoaika: 4h 14 min
Keskikulutus: 12.6 l/100km
Keskinopeus: 103 km/h
Kokonaiskilometrit:  4129 km
Viikon kohokohdat
Magatreenit, oikea käteni kestää treenit kun teen ne kevyesti. Ala-asteikäisen lapsen kanssa treenaaminen tällä kyvykkyydellä oli ihan OK. Oli mielenkiintoista koittaa kommunikoida muksulle korjauksia hänen lyöntitekniikkaan. Saimme lopulta ihan takajalan pysymään massa suurimman osan ajasta :).
Krista on hankkinut kirjoja täällä tekemällä book swappingia. Paikkoja löytyy runsaasti. Torstaina piti vaihtaa hänelle uusi kirja, mutta koko kirjahylly oli lähtenyt. Jäljellä oli vain betonijalka ja pari ruuvia.
Päivä 50: Tavoitteeni oppia Ranskan kulttuuri syömällä patonkia ei ollutkaan vitsi! Huomaan muuttuvani vääjäämättä ranskalaiseksi. Pidin suklaaleivetettä aikaisemmin hirvittävänä kamana. Tänään aamulla kokeilin ranskalaisten tapaa syödä patonkia sulkaalevitteen kanssa. Patonki+suklaalevite+kahvi on järjettömän hyvä kombo. Tämä löytö muuttaa kaiken.
Tänään yritimme lopettaa työt tehokkaasti kolmelta, jotta olisimme Pariisissa riittävän aikaisin. Kumpikin veti pitkäksi, minä tajusin lopettaa jo puoli neljä, siinä missä Kristaa piti repiä irti vielä lähempänä neljää. Lentävä lähtö muuttui hitaaksi valumiseksi. Ensin yksi asia, sitten toinen, lopulta pääsimme matkaan vähän yli viisi. Tämä aiheutti reissun ensimmäisen jännän osan. Pariisiin ajaa liki neljä ja puoli tuntia, leirintäalueen sisäänkirjautuminen pitää tehdä ennen kymmentä. Jos mitään ei satu, emmekä pysähdy, olisimme varttia ennen takarajaa pihalla.
Varsinainen jännä osuus tuli bensamittarista. Lähtiessämme bensamittari näytti tankin olen 3/4 täynnä. 160 kilometrin jälkeen mittari näytti vähän yli 1/4 täynnä. Mittarin ollessa 1/4 ja 2/4 puolivälissä Juha ilmoitti Kristalle, että bensaa katoaa epänormaalia vauhtia. Ehkä 10 minuuttia myöhemmin bensamittari oli 1/4 kohtaalla. Tässä kohtaa poikkesimme huoltoasemalle. Katsoin tankkauspäiväkirjaani ja huokaisin helpotuksesta. Matkaa edellisestä tankkauksesta oli oikeasti niin paljon, että tankin pitäisikin olla 1/4 kohdalla. Auto on pysäköitynä niin, että bensamittari näyttää rajusti väärin. Mielenkiintoista on tuo mittarin ajonaikainen käyttäytyminen. Se ei laskenut heti sinne oikeaan määrään, vaan tuon 160 kilometrin aikana se hitaasti valui osoittamaan oikeaa lukua. Efekti oli todella pelottava.
Viskitriviassa tuli ensimmäistä kertaa tasapeli. Pelin kysymykset on aina monivalintakysymyksiä, Juhalle ei anneta vaihtoehtoja vain kysymys, siinä missä Krista saa valita vastauksensa a,b,c tai d:stä. Peli muuttui mielenkiintoiseksi. Ainut haittapuoli pelissä on, että viskiä rupee tekemään mieli melkoisesti peliä pelattaessa 🙂
Söimme autossa ajaessamme kohti Pariisia. Ainut pysähdys oli tankkauspysähdys, jossa ei aikaa turhaan kulutettu. Olimme perillä puoli tuntia ennen sulkemisaikaa. Ajomatka oli ihanan tapahtumaköyhä. Ilta tuli istuttua auton perässä ja juteltua. Tuntuu kivalta taas majoittua autossa ja olla matkan päällä.

[Best_Wordpress_Gallery id=”173″ gal_title=”Pariisi, 2018-07-06″]

Leave a Reply