Loman aloitus

2018-08-04
Ajoaika: 5 tuntia 5 minuuttia
Keskikulutus:  13.2 l/100km
Keskinopeus: 88 km/h
Kokonaiskilometrit: 5499 km
Torstai ja perjantai meni pakatessa taloa. Valmistauduimme lauantaiaamun vauhdikkaseen lähtöön kohti Pariisia. Perjantaina illalla kävimme vielä kerran La Rochellessa syömässä ja juomassa aivan liikaa. Ei enää sellaisia menuja…
Herätys tuli klo 06.00, kuten perinteisiin kuuluu. Ponkkasimme ylös, söin ja siirsin sen vähän mitä siirtämättä oli autoon. Sitten alkoi harpun ja Kristan muiden työkamojen pakkaus. Kun homma näytti siltä, että se oli hallussa ja autossa tuli mukaan vielä hääpäiväkukka. Sillä on kori, pahvia ja ruukku. Sillä on elämä mahdollisimman hyvin. Ainut tiukka paikka sillä on päivittäinen autossa korventuminen. Aamun lopullinen pakkaus vei odotettua enemmän aikaa joten pääsimme lähtemään hieman aikataulusta jäljessä liikkeelle. Lähimmällä tankkauspisteellä saimme päivän ensimmäinen haasteen. Oikean puoleinen bensapumppu ei hyväksynyt kortteja, joten jouduimme käyttämään vasemman puoleista. Piti pakittaa tankkauspisteelle. Erilainen tankkaus onnistui ongelmitta ja saimme hymyä paikallisilta. Tie Pariisin suuntaan oli liki tyhjä, saimme posottaa 110 tai 130 kilometriä tunnissa nopeusrajoitusten mukaisesti. Katsoimme kauhulla koko matkan vastaantulijoiden kaistaa. Se oli tukossa, liikenne seisoi tai mateli. Huomenna meillä saattaa olla edessä tuota. :-I
Pari pysähdystä, mukaanlukien lounas ja olimme Pariisissa noin viisi ja puoli tuntia myöhemmin. Harpun tiputus meni surutta. Kumpikin oli miettinyt Pariisipäivän valmiiksi. Krista lähti museoon, Juha lähimpään baariin. Juha oli jo luovuttanut Pariisin kanssa, kaikki on nähty, ei jaksa hötkyillä. Turistina pyörimisen sijaan ajatus oli yksinkertainen: Ilmastoituun ravintolaan, viilentävä olut antamaan luovaa ratkaisuvoimaa ja sen jälkeen omien järjestelmien asentamista kunnes läppärin akku loppuu. Lähin baari osoittautui olevan hotellin baari/ravintola. Istuin tiskin reunalla ja naputtelin menemään. Huomasin aika nopeasti lattialla juoksevan lutuisen hiiren. Otin siitä kuvan, jotta voin ilmiantaa sen henkilökunnalle. Ajattelin, että hiiri ravintolassa ei ole ehkä haluttu asia. Hiiri oli hyvin suojamaalattu, se oli hämmästyttävän lähellä maton väriä. Vilautin hiirikuvaa tarjoilijalle, jonka naamalla kiersi yllätys ja järkytys. Hän kysyi minulta “terrible sorry sir, are you scared sir?” – “Minä: No. Its just a mouse” – Tarjoilija poistui. Yhdessä vaiheessa hän tuli kauhealla kiirellä siivoamaan pöydät siitä kohtaa. Hiiren ilmiantoi myös yksi jenkkiasiakas. Hän meni kertomaan siitä jopa vartijalle. Vartija naurahti. Kukaan ei välittänyt asiasta mitenkään. Ennen kuin poistuin ravintolasta bongasin hiiren paskaa sohvalta. A-luokan paikka… Itse tuli rennosti säädettyä liki neljä tuntia.
Kristan Pariisi kokemus oli merkittävästi vähemmän hiirinen. Hän bongasi museosta Eliel Saarisen tuoleja. Krista ehti myös käymään ostoksilla. Hän ehti hankkimaan tuliaisia ja ratkaisemaan kaasuongelmamme. Pariisista löytyi ensimmäinen kauppa, joka myi kaasupulloja oikealla liittimellä. Alkoi jo hieman jännittämään kaasun suhteen.
Kuuden aikoihin tapasimme autolla. Siirryimme leirintäalueelle istumaan iltaa. Tulimme jutelleeksi viereisessä paikassa olevan naisen kanssa. Hän näki meidän istuvan auton takaluukussa ja maassa, jonka jälkeen hän tarjosi meille kolme ylimääräistä tuoliaan. Illallinen tuli syötyä tuoleilla istuen! \o/. Illan toinen suuri voitto oli leffastudion rakentaminen. Sain kiinnitettyä tabletin auton kattoon, joten nyt voimme maata ja nukahtaa katsoen Netflix leffoja! WOOT WOOT! Pariisissa on myös kuuma, ei ihan Suomitason kuuma, mutta yölläkin siellä lähellä 30 astetta. Niinpä koitamme hyödyntää viime viikkojen ulkona nukkumisesta opittuja juttuja. Auton takaosan ovi jää auki, samoin ikkunat. Käytämme hyttyverkkoa vain päänsuojana. Toivomme, että tämä mahdollistaa viilean tuulen, joka jäähdyttäisi edes hieman nukkuvaa kansaa.
Nyt alkoi kahden viikon loma.On aika rauhoittua, rentoutua ja ajaa noin 4000 kilometriä, että pääsee kotiin. 🙂

[Best_Wordpress_Gallery id=”207″ gal_title=”Pariisi, 2018-08-04″]

Leave a Reply