Ongelmia, ongelmia, ongelmia

2018-08-05
Ajoaika: 6 tuntia 2 minuuttia
Keskikulutus:  13.0 l/100km
Keskinopeus: 89 km/h
Kokonaiskilometrit: 6025 km
Vietimme rauhallisen aamun Pariisissa, tai ainakin koitimme viettää. Lähdimme leirintäalueelta yhdentoistamaissa etsimään ruokaa. Tämä on toivoton operaatio normaalina päivänä, mahdoton sunnuntaiaamuna. Emme löytäneet Pariisista kuin kahvia tarjoilevia ravintoloita. Keittiöt eivät ole vielä tähän aikaan auki. Krista muisti Versaillesin vieressä olevan 24/7 ravintolan! Juhan tarpeettoman kitinän jälkeen lähdimme sinne. 11.30 olimme ravintolassa tilaamassa ruokaa!
Sitten alkoi matka alaspäin. Montpellier oli navigoinnin maalina, sillä ymmäryksellä että sinne saakka ei tänään päästä. Välillä piti torkkua huoltoasemalla puunvarjossa, jotta jaksoi ajaa. Starbuckin kahvin jämät olivat hirveää myrkkyä. Sen vaihtaminen törmäsi kielimuuriin. Lopulta sain sanottua ymmärrettävästi “bad! New one?”. Kahvi kipattiin pois ja uutta pistettiin tippumaan. Sain tuoretta kahvia, mikä oli jo merkittävästi parempaa, mutta ei itsekeittämän veroista. Kahvia ojennettaessa mulle kerrottiin, että nyt se on kuumempaa. – OK. Varsinaista ongelmaa ei siis koskaan ymmärretty. 😄
Meidän lounas/illistauolla minun kännykkä oli polttavan kuuma. Se ei ole päivän aikana latautunut, vaan hitaasti hitaasti menettänyt akkuaan. Auton mittari näyttää ulkoilman 38 asteiseksi. Päädyn tekemään kanamunakennosta ohjurin ilmastoinnille. Nyt kuski menetti yhden tuulettimen, mutta kännykkää tarvitaan enemmän. Saimme teippiä eräältä ranskalaiselta karavaanarilta. Se vaati jonkin verran yrittämistä, selittämistä ja lopulta ongelman näyttämistä. Sen jälkeen löytyi konttoriteippiä. Se toimi ainakin tämän päivän.
Pysähdyimme lopulta pieneen kaupunkiin nimeltä Graziéres Mages. Täältä löytyi leirintäalue. Leirintäalueella auton ympärillä tuoksui bensa. Auton kuskin puolen bensatankki on kostea ulkopuolelta. Se kosteus on bensaa. Polttoaineen kulutus on ihan normaalia, joten reikä tai vuoto ei voi olla paha. Auto ei eilen haissut, mutta nyt meillä on melkein täydet tankit bensaa, joten vuoto on ylempänä tankissa? Ehkä se on letkussa? Autossa on kolme tankkia, joten tilanne ei ole mahdoton, mutta ei hyväkään. Luulen tällä hetkellä, että tällä pääsee tarvittaessa Suomeen. Onneksi Montpellierissä on suomalainen vastassa, joten kielimuuriongelmaa huoltoliikkeen kanssa ei pitäisi tulla. Toivottavasti ongelma on helppo korjata…

Leave a Reply