Sateinen työpäivä

2018-07-02
Ajoaika: N/A
Keskikulutus: N/A
Keskinopeus: N/A
Kokonaiskilometrit:  3675 km
Yöllä tuli herättyä enemmän kuin kerran. Ukkonen ja salamointi herätti Kristan ja Juhan, joka kävi ensimmäisellä kierroksella irrottamassa kaikki omat IT-laitteet. Sitten taas sammui valot Juhan yläkerrasta ja nukkuminen jatkui onnellisesti. Ovikello soi myöhemmin yöllä ja taas herättiin tekemään asialle jotain. Juha käveli eteiseen ja veti ovikellon seinästä irti. Ovikellomme on sellainen langaton härdelli, minkä sisäyksikkö on pistorasiassa oleva mokkula. Sen jälkeen Juha kömpi takaisin sänkyyn ja melkein ehti nukahtaa siinä muutamassa sekunnissa, mutta sitten Krista kysyi oliko joku ovella. Ylös, ulko-ovelle ja pää myrskyyn. Piiskaava sade, ukkosta, mutta ei ketään ilmiselvää ovikellon soittajaa. Jos kyseessä oli pila naapurin kakaroiden toimesta, annan 10 pistettä ja jäätelöpaketin asenteesta ja ajankohdasta – sankarit saa ilmoittautua ovella palkintoa varten.
Aamulla koko kämpästä oli virrat poissa. Pistin kyselyä isännälle ja vein trangian keittiöön. Aamukaffeet ja aamiainen paistui trangialla kovin iloisesti. Kristan kammettua itsensä ylös kuuntelimme Ylen uutiset. “Jos myrsky on riittävän paha, siitä on Ylen uutisissa.” Vähemmän yllättäen uutisissa ei ollut mainintaa Dompierre Sur Merin sähkökatkosta. Isännältä saimme infoa kahdeksan aikaan: Koko kaupungista on virrat poikki ja tilannetta koitetaan korjata. Se on korjattuna viimeistään keskipäivään mennessä. Minulla ei töiden suhteen ollut suurta hätää. Kaikissa laitteissa oli akut täysissä, 4G toimii ja etätyöpiste La Rochellen keskustassa on testattu toimivaksi. Onneksi vähän jälkeen yhdeksän kaupunki sai virrat takaisin.
Krista avasi aamulla työhuoneensa ikkunan saadakseen raikasta ilmaa huoneeseen. Raikkaan ilman sijaan sisälle tuli tuoreen paskan kuvottava haju. Syytämme suorasta palautteesta naapurin kissaa. (ks pedon kesytystä)
Loppupäivä onkin mennyt sisällä sadetta pidellessä. Kumpikin on tehnyt töitä ja omia juttujaan. Nyt alkakoon se kohta reissusta, jolloin lomailemme, koitamme tylsistä ja nauttia olemisesta 🙂

Leave a Reply