Pedon kesytystä

2018-06-14
Ajoaika: N/A
Keskikulutus: N/A
Keskinopeus: N/A
Kokonaiskilometrit:  2698 km
Myöhään kukkuminen ei ole ongelma nousemisen suhteen, jos muistaa syödä illalla. Aikaisin nukkumaan meno ei pelasta aikaista heräämistä, jos ei syö illalla.  Ruokailu näyttää olevan vähintään yhtä kriittinen tekijä aamuheräämiseen kuin nukkumaanmenoaika.
Aamulenkkimme oli (luonnollisesti) patongin nouto. Tällä kertaa otimme vain yhden patongin. Huomenna joka tapauksessa haetaan lisää leipää Le Manssia varten, missä syömme, kuin barbaarit, päivän tahi kaksi vanhaa leipää tuoreen sijaan.
Eilen illalla melkin kohtaamani kanaalitunneli on ollut mielessä paljon. Aamulenkillä tuli otettua kuva kanaalitunnelin toisesta päästä. Tuonne tunneliin pitää kesän aikana mennä. Tunnelin tämä pää näkyy paljon paremmin tiistain blogitekstin pääkuvana. Siellä on varoitustekstit ja kaikkea. Silloin en sisäistänyt kuinka pitkä tunneli oli kyseessä.
Lounaalla Krista onnistui vihdoin kesyttämään isännillä olevan kissan. Asuntomme on tiukasti elukka vapaa alue. Niinpä Kristan rapsutus operaatiot tapahtuivat kuistin oven raosta :). Lopulta siellä leikittiinkin vähän. Kehrääminen jäi vielä saamatta, mutta eiköhän sekin sieltä tule ajan kanssa.
Työpäivän jälkeen oli Le Mans varusteiden pakkaus ja huomisen päivällisen valmistus. Tarkoituksemme on lähteä hyvin rivakasti täältä liikkeelle huomenna klo 16.00 aikaan. Kamat kuskataan autoon lounastauolla. Päivällinen syödään melkein liikkeestä. Olemme katsoneet youtubesta Le mans radan läpikäynnin ja kuunneet ihan hetken tapahtumaa kännykällä. Tästä on tulossa mielenkiintoista!
Treeneissä pääsin todistamaan taas sitä että kyllä ranskalaiset osaavat englantia. He vaan puhuvat sitä niin harvoin, että moni sana ei muistu mieleen. Olen jutellut niitä näitä useamman henkilön kanssa. Iso juttu on puhua hitaasti ja rauhallisesti – siitä erityisesti on tullut positiivista palautetta. Ranskan sanastoni on jo useita sanoja pitkä (sanat eivät ole kirjoitettu oikein, korkeintaan vahingossa, minä haen sitä miten suomalainen/minä lausuisin nämä): bonjour, merci, pardon, asi, ön, dö, trö, aurevuo. Kohta voisin oikeasti alkaa opettelemaan tätä kieltä.

[Best_Wordpress_Gallery id=”145″ gal_title=”La Rochelle, 2018-06-14″]

Leave a Reply