La Rochelle, Tour de la Chaîne

2018-07-30
Ajoaika: N/A
Keskikulutus: N/A
Keskinopeus: N/A
Kokonaiskilometrit: 5009 km
Viikonlopun jäljiltä edessä oli hyvin rauhallinen aamu. Viikonloppu oli rentouttava ja lataava, mutta univelkaa aiheuttava. 🙂
Työpäivää väritti kasvislounas, talossa ei ollut juuri mitään muuta kuin salaattiaineet jäljellä, joten lounaaksi tuli salaattia, linssejä ja perunaa. Ei patonkia, ei viiniä, ei mitään ranskalaista :(.
Työpäivän jälkeen oli edessä kolmas ja viimeinen La Rochellen kolmesta tornista. Tämä torni oli kesäkuun ajan rempassa, jonka vuoksi kesäkuussa ei myyty kolmen tornin lippusettiä. Me onnistuimme sen kuitenkin ostamaan silloin, joten nyt piti käydä lunastamassa tuo kolmaskin torni.
Kolmas torni osoittautui kovin köykäiseksi. Siellä ei ollut juuri mitään infoa tornista. Torniin tai kaupunkiin liittyvän esittelyn sijaan siellä oli esittely rantaturismin synnystä. Päädyimme lopulta viettämään 15 minuuttia tornissa – niin paljon siellä oli katsottavaa.
Tornin nurkalla on Tapas baari, jonne pääsemistä olemme ihmetelleen jo useampana päivänä. Tänään oli aika selvittää miten sinne pääsee ja onko siellä kivaa. :). Sinne pääsi Chaîne tornin juurelta sisään, mutta siellä ei ollut erityisen kivaa.
Niinpä siirryimme kaupungin konjakkikauppaan “Cognac Only“. Kaupassa katselimme ensin itseksemme ja sitten aloimme kyselemään myyjältä. “Minkä ikäistä tämä konjakki on?” “Ahaa… “”Entäs tämä?” Vaaran merkki oli aina se, että tuotteelle ei ollut tunnettua ikää, vaan sanottiin että se VS, joka tarkoittaa että vähintään 2 vuotta… Kaikki VS, VSOP ja XO konjakit, missä ei sanota ikää on hyvin suurella todennäköisyydellä tärpättiä – jättäkää väliin. Kaupasta tarttui mukaan 15 vuotiasta XO:ta, 10 vuotiasta konjakkia (ei mitään VS, VSOP tai XO merkintää, vain ikämerkintä), sekä jo aikaisemmin maistamaamme Paul Giraudin konjakkia, ikä 25 vuotta. Konjakkivalikoimani alkaa olemaan tyydyttävä näin aloittevalle harrastajalle 😉 .
Krista kävi ostamassa myös itselleen tuliaisia. Hänen tuliainen on 2 kiloa saippuaa, joka näyttää aika pirun vakuuttavalta.
Illan loppuhuipennus oli Magatreenit La Rochellen salilla. Pääsin sanomaan hyvästit yhdelle tutulle treenaajalle ja varmistamaan, että hyvästini välitetään parille, jotka eivät olleet paikalla. Keskiviikkona on vielä mahis tavata heidät, mutta en jää pidättämään henkenäni. Käteni kestää treenaamista taas hyvin! Palatessani Turkuun voin aloittaa harjoittelun taas kunnolla.

[Best_Wordpress_Gallery id=”203″ gal_title=”La Rochelle, 2018-07-30″]

Leave a Reply