Siiiiirtymä

2018-08-10
Ajoaika: 8 tuntia 16 minuuttia
Keskikulutus: 12.6 l / 100 km 
Keskinopeus: 101 km/h
Kokonaiskilometrit: 7285 km
 
Heräsimme kuudelta Montpellieristä. Lähdimme rakentamaan rutiineja takaisin, joten toistimme elisen aamulenkin. Aktivoimme aamulla Kristalle Youtube premiumin, mikä on ensimmäisen kuukauden verran ilmainen. Krista imuroi koko aamun ajan erilaista matkaviihdykettä luuriinsa. Rauhallisen aamiaisen jälkeen pakkasimme auton ja asetimme tavoitteeksi Ranskan ja Belgian rajalta löytyvän luonnonsuojelualueen Parc Naturel Régional des Ardennes
Kehitin tunnelmankorottajan ajomatkaa varten. Jokaisen 100 kilometrin kohdalla lyömme ylävitosen, sillä pääsimme autolla tänne saakka ja jos pääsimme edelliset 100 km pääsemme varmasti seuraavat 100 km ja jokatapauksessa olemme 100 km lähempänä Suomea. Ensimmäinen ylävitonen tuli hieman penseästi pelkääjän penkiltä, mutta tuli. Kolmannen tai neljännen kohdalla ylävitoset oli jo energisiä, niin kuin niiden pitääkin. Illan toiseksi viimeinen ylävitonen ei enää ollut suunnattoman energinen, sillä matkaa oli taitettu siinä vaiheessa yli yhdeksän tuntia. Viimeinen ylävitonen oli taasen energinen, sillä olimme perillä! Matkan aikana tuli kuunneltua musiikkia, luentoja, haastatteluja, spekulointeja Netflix-sarjoista sekä tietenkin moottorin mörinää.
Meillä on nyt jonkinlainen suoravirtauspakoputki tai vastaava – minä näistä autoista riittävästi tiedä, mutta jotain tuollaista. Positiivisia asioita: Auto kuulostaa urheilullisemmalta. Käyntiääni on miehisempi ja isompi. Kun päästää kaasusta kuuluu kiva *pop* *pop* *pop* – ihan kuin urheiluautoissa. Ajettaessa moottoritienopeuksilla auto ei näytä valittavan happisensoristakaan. Emme saaneet yhtään hälytystä Montpellieristä lähtemisen jälkeen. Kaikki toimii niin kuin pitää.
Matkalla ohitimme Reimsin ja Champagne-alueet. Mehän joimme Reimsissä Suomesta tuomaamme shampanjaa. Silloin jo halusin ottaa pullon mukaan Reimsistä, että voimme juoda vastaavasti sen Suomessa. Sain pelkääkän penkiltä luvan poiketa ajoreitiltä 2 kilometriä saadakseni Shampanjaa ostettua. Onnistuin olemaan poikkeamatta yhtään! Reimsin autokeidas piti sisällään myymälän, josta sai ostettua Shampanjaa! HA! Ostimme yhden Suomeen tuotavaksi ja toisen leirielämää piristämään.
Krista selvitti meille useamman leirintäalueen luonnonsuojelualueelta. Ykkösvaihtoehdon vastaanotto oli mennyt kiinni jo viideltä, mutta päätimme silti mennä sinne ja koittaa onneamme. Sehän kannatti! Omistaja oli tekemässä paperitöitä vielä kahdeksan aikaan illalla, joten saimme paikan missä yöpyä. Vedimme parkkiin ja viritimme leffateatterin kuntoon. Netflixin jälkeen olikin aika nukahtaa. Auto toimii ja elämä on hyvää taas. Lomailu voi todenteolla alkaa.

[Best_Wordpress_Gallery id=”215″ gal_title=”Ajopäivä läpi Ranskan, 2018-08-10″]

Leave a Reply