Viimeinen päivä Montpellierissä

2018-08-09
Ajoaika: 2 tuntia 58 minuuttia
Keskikulutus: 14.3 l / 100 km
Keskinopeus: 37 km/h
Kokonaiskilometrit: 6453 km
Kahdelta yöllä oli kriisipalaveri. Kumpikin oli hereillä, stressaamassa. Kävimme tilannetta läpi loogisesti, pahimmillaankin auton hajotessa, otamme julkiset käyttöön ja lennämme takaisin Suomeen. Pahinkaan ei ole mahdoton. Auto kuitenkin toimii, pakoputki on toistaiseksi riittävässä kunnossa tankki on tunnettu paholainen. Neljältä yöllä palaveri on ohi ja jossain vaiheessa aamuyötä kaikki onnistuvat nukkumaan taas.
Nousimme kahdeksan aikaan. Aika rakentaa rutiinit takaisin kasaan. Tiimihengen kautta voittoon. Lähdimme lenkille Montpellieriin. Lenkin jälkeen aamutoimet ja hotelliaamiaiselle – pitkälle hotelliaamiaselle. Aamiaisen jälkeen huoneessa blogausta, lukemista, rentoutumista kunnes lähdimmme noutamaan Janikaa ja hänen opastuksella tutustumaan paikalliseen pikku kaupunkiin nimeltä Saint-Guilhem-le-Désert. Lähtiessämme hotellillta melkein paskoimme housuun kuullessamme tiukassa mutkassa autoja väistellessämme uuden jännittävän äänen auton takaa. Äänen lähteeksi paljastui hyvin nopeasti takaa mennyt ratikka. Kumpikin hengähti vapautuneena. Moinen reaktio kertoo kuinka tiukalla kummankin luotto autoon on. Saint-Guilhem-le-Désert oli kovin ihastuttava pieni kaupunki, jossa kävimme syömässä ja kävelemässä. Matka sinne oli mielenkiintoisen kiemurainen ja samalla hyvä stressitesti autolle. Kaikki toimii, pakoputken äänenvoimakkuus vaihtelee kovemmasta hiljaisemmaksi. Logiikkaa tai syytä tuolle äänen vaihtelulle ei ole vielä löytynyt. Kaupunki oli täynnä pikkukujia ja vuoristomaisemia sekä erilaisia vaelluspolkuja. Kaupunkivierailu jäi kuitenkin harmittavan lyhyeksi, sillä tarvitsimme illan huomiseen reissuun valmistautumiseen ja hyvissä ajoin nukkumaanmenemiseen.
Kävimme kahdestaan illalla Montpellierissä kävelemässä ja nauttimassa yhdet drinksut. Kertasimme vielä pahimman / parhaimman tilanteen. Tarkistimme että tiimi toimii ja palasimme hotellille rentoutumaan hömpällä, kirjoittamaan blogia ja vihdoin juomaan viskiä. Tiepalvelun toimintamalli on selvitetty, tavoitekaupunki on päätetty. Loma-asenteella eteenpäin, auto hajoaa jos hajoaa ja tilanne käsitellään jos sellainen tulee eteen. Meidän homma on lomailla olosuhteista riippumatta.

[Best_Wordpress_Gallery id=”213″ gal_title=”Montpellier, 2018-08-09″]

Leave a Reply