Juhannusshoppailua?

2018-06-23

Toinen meistä mieluummin korventuu ja toinen taasen mieluummin paleltuu

Ajoaika: N/A

Keskikulutus: N/A
Keskinopeus: N/A
Kokonaiskilometrit:  3416 km
Eilisen shoppailun tulos jäi vähän laihaksi, joten tämä päivä aloitettiin heti vahvasti shoppailulla. Tämä tarkoitti sitä että jaksoimme raahautua ulos talosta jo vähän ennen yhdeksää. Aamun Google mapsin avulla tehty tiedustelu vahvisti yleistä ymmärrystämme. La Rochellessa kaikki kaupat on joko keskustassa sillä yhdellä alueella, missä olemme jo pyörineet, tai yhdessä kauppakeskuskeskittymässä. Koska kauppakeskus on matkalla La Rochellen keskustaan aloitimme sillä.
Shoppailu on täällä niin mukavaa kuin se voi olla. Myyjät aidosti koittavat keskustella, tarvittaessa englanniksi, ja auttaa. Toki he puhuvat suoraan päätöksentekijälle, eli Kristalle ja Kristan ohjeistaessa heitä puhumaan minulle, he puhuvat ensin minulle ja sen jälkeen Kristalle. Kenelläkään ei ole epäselvää kuka lopulta päättää ja kuka lopulta maksaa laskun. Shoppailu oli tällä kertaa ihanan miehisen tehokasta – heti kättelystä löytyi oikeaa kokoa ja oikeita vaatekappaleita.
Onnistuneen shoppailun jälkeen matka jatkui keskustaan. Toiseksi aamiakseksi Krista ajatteli mennä keskustasta löytyvälle torille. Hän oli haaveillut syövänsä ostereita torin vilinää katsoen ja minä olin haaveillut juovani olutta samalla tapaa. Niinpä päivän kakkosaamiainen muodostui Kristan ostereista ja minun oluesta. Kumpikin oli osaansa tyytyväisiä.
Ostereiden jälkeen lähdimme hakemaan oikeaa ruokaa. Oikea ruoka oli pitsaa tänään, sillä pitsaperjantaina jäi pitsat saamatta. Pitsojen jälkeen vaeltajat alkoivat hyytymään ja siirtyivät “läheiselle” puistolle ottamaan päivätorkut. Tämä kaupunki on hyvin turvallinen ja rento. Tänään torilla näemme kun polkupyörä jätettiin lukitsematta. Torkkuminen jossain puistossa ei ole yhtään pelottavaa. Minä olen torkkunut sataman portailla, puiston penkillä, betoniaidan päällä – melkein missä sattuu. Tämä on selvästi turvallisemman ja rennomman oloinen kuin viime kesän sijaintimme Italiassa. Toisaalta ihmiset täällä eivät tunnu ihan yhtä juttelevilta ja lähestyttäviltä kuin Italiassa.
Iltapäivätorkkujen jälkeen meidän piti mennä katsomaan La Rochellen kolmesta tornista toinen, mutta Kristan shoppailut olivat vielä vaiheessa ja yhteinen linjauksemme oli, että shoppailu ja tornikierros ei mahdu samaan päivään. Niinpä torkuilta noustuamme menille läheiseen kahvilaan ottamaan vähän kuumaa juotavaa ja sokea koneeseen. Sen jälkeen siirryimme takaisin “ostosalueelle”. Krista lähti shoppailemaan ja Juha veti perseen penkkiin kahvilaan. Näin paloi iloisesti pari kolme tuntia.
Ennen kuin lähdimme palaamaan takaisin päin nautimme keskipäivällä torilta ostamamme paikallisen herkun. Tämä osoittautui jonkinlaiseksi makeaksi “pullaksi/kakuksi” tms. Ei ollenkaan pöllömpi, itseasiassa loistava kahvin kanssa.
Päivä on lämpötilallisesti ollut hyvin jakomielitautinen. Menet aurinkoon ja aivot sulaa, olet varjossa ja perse jäätyy tuulen vuoksi. En ole vielä löytänyt sitä täydellistä sijaintia, missä jonkin raajan korventuminen kompensoisi kivasti muun kehon jäätymistä. Aurinkorasvahälytys toimi. Tänään mikään paikka ei palanut, vaikka olimme auringon alla yhtä paljon tai enemmän kuin eilen.
Nyt kun shoppailu on suurimmalta osin ohi voimme keskittyä turistina olemiseen. Huomenna jotain nähtävyyksiä, ja tori, aamutori.

[Best_Wordpress_Gallery id=”161″ gal_title=”La Rochelle, 2018-06-23″]

Leave a Reply