Rentoutumista turismin sijaan

2018-06-24
Ajoaika: N/A
Keskikulutus: N/A
Keskinopeus: N/A
Kokonaiskilometrit:  3416 km
Heräsimme aikaisin, mutta liikuimme rauhallisesti. Aamulla oli luvassa sunnuntaitori. Saavuimme kylämme torille yhdeksän jälkeen ja aloimme ostelemaan. Lihatiskin kesähessu oli valmistautunut. Hän hymyily, ei punastunut ja heitti itsevarmasti:”Hi, how are you today?” – Tästä käynnistyi kahden toisiaan 100% ymmärtävän miehen keskeinen kaupankäynti. Minä vastasin kohteliaasti kysymykseen “Good, and you?” samalla ojentaen astian. Hän vastasi “Good. The usual?”, johon minä, luonnollisesti, “Yes”. Hänen tehdessään töitä minä kaivoin rahat valmiiksi. Kun hän ojensi purkkia, minä ojensin rahoja. Häneltä tuli sanat “Perfect! Have a nice day” ja minulta “Merci. Aurevuo!”. Kumpikin hymyily kuin Naantalin aurinko koko myyntitapahtuman ajan. Krista käyttää sanastoaan merkittävästi paremmin ja kyselee aina ostellessaan jonkin uuden asian nimeä ja käyttää aikaisemmilla kerroilla opittuja sanoja. Myyjä kehuu niin penteleesti ja avuliaasti auttaa uusien sanojen oppimisessa. Ostoskokemus on todella lämmin ja mieltä ylentävä. Minulla oli edessä uusi kohde: pastatiski. Menin tiskille, “Bonjour” ja pohtimaan. Tiskiltä kuuluu, “Bonjour” ja “ranskaa, ranskaa, englese” tms, johon minä “Yes, I unfortunately speak only english”, jonka jälkeen myyjä vaihtoi hyvin sujuvaan englantiin ja kysyi tiedänkö miten homma toimii. Olen veteraani pastatiskillä, teinhän tätä samaa Italiassa useamman kerran, joten homma meni rivakasti – englanniksi.
Erittäin mieltä ylentävän torikierroksen jälkeen kävelimme asunnollemme. Samalla suunnittelimme loppureissumme rakenteen suurpiirteisesti. Reissua on niin vähän jäljellä! Emme ehdi kaikkialle! Otamme mitä ehdimme 🙂.
Nyt olemme todella kotiutuneet. Arki on rentoa, meillä on kummallakin sen verta rento fiilis, että ideat lentää, omat jutut kiinnostaa ja homma tuntuu olevan hanskassa. Näemmä tähän tilaan pääsemiseen tarvitaan yksi kuukausi paikan päällä eloa.
Iltapäivällä teimme omia juttujamme. Minä rakentelin kotilabraani eteenpäin, Krista luki kirjaa. Pätsäsin WLAN-tukiaseman firmwaren, viritin kikkailu VPN:t Kristalle – kaikenlaista. Suunnitelmissa oli, aamulla vielä, mennä torneille tai bunkkeriin La Rochellessa, mutta meillä oli niin kivaa tehdessämme omia juttujamme, että päätimme jättää moisen kuntoilun väliin. Suunnittelimme kuitenkin illalla menemämme The Corriganssiin sessiota kuuntelemaan, mutta kun lähdön hetki oli lähellä kummallakin oli vieläkin kivaa oman säätönsä kanssa, joten jätimme senkin väliin.
Lopulta päädyin tuunaaman käyttämäni polkupyörän vaihteistoa. Rakensin adhoc polkupyörän tuunauspisteen. Tavoitteena oli saada takarengas, polkimet ja vaihteet pyörimään vapaasti – onnistuin.

[Best_Wordpress_Gallery id=”163″ gal_title=”La Rochelle, 2018-06-24″]

Leave a Reply