Ilotulituksia La Rochellessa

2018-07-14
Ajoaika: N/A
Keskikulutus: N/A
Keskinopeus: N/A
Kokonaiskilometrit: 4577 km
Aamu meni tehdessä kaikkea pientä talon ympärillä. Siirsin autonkin pois asuntojen ajotieltä autotielle, jotta tänä viikonloppuna tehtävät työt meidän asunnon ajotien/pihan suhteen olisi mahdollisia. Olin aivan turhan proaktiivinen, aamupäivällä tuli viesti, että ei vaineskaan ei tänä viikonloppuna. Työt tehdäänkin ensi viikonloppuna. Noh, auto on nyt tien vieressä parkissa kunnes sitä tarvitaan.
Loppuosa mamupäivästä ja merkittävä osa päivästä meni kämpillä viileässä omia juttuja tehden. Krista soitteli ja minä hakkasin päätä seinään Hack The Boxin koneiden kanssa. Niissä riittää pureksittavaa minulle ennemmän kuin tämän hetken taidot mahdollistaa. Nyt pitää vaihdaa taktiikkaa, aika opiskella tiettyä aihepiiriä, harjoitella helpommilla kohteilla ja sitten palata raivolla HTB konetta hakkaamaan. Todella opettavaista ja pitkän päälle palkitsevaa, mutta voi vitsit että on turhauttavaa näin lyhyellä aikavälillä.
Illan ohjelman ehdotus tuli Alexikselta. La Rochellen keskustassa on ilotulitus yhdeltätoista illalla. Otimme sen illan kohokohdaksi ja päätepisteeksi. Iltapäiväksi menimme kahvilaan. Alexis kertoi meille ranskalaisesta kahviannoksesta/käsitteestä nimeltä Café gourmand annoksesta. Testasimme sitä hänen kanssaan ja minä ihastuin ideaan suunnattomasti. Iltapäivän kahvihetki muodostui kahvilassa Cafè ja Thé gourmandin nauttimisesta ja GTD viikkokatselmoinnin tekemisestä inspiroivassa ympäristössä. Sen myönnän, että kahvi (tai tee) ei ole parasta mahdollista vilvoketta nähin keleihin, mutta silti sitä on pakko juoda. Lämpötilat ovat sitä luokkaa, että hikoilen jatkuvasti. Selän puolella on pieni Niegaran putous, joka päättyy Grand Canyoniin. Täällä ilmaistointi ei ole mikään juttu tai edes mahdollista. Ravintoloiden kadun puoleinen seinä on täysin auki ja osa pyödistä on aina kadulla. Ilmastointi ei vain ole mahdollista.
Olimme sopineet tapaavamme Alexisin Kristan valitsemassa ravintolassa. Alexis kysyi meiltä varausta ravintolaan, onkin kuitenkin lauantai-ilta ja Francofolies on käynnissä. Ravintolat on varmasti ihan täynnä. Meille paikan varaaminen ei ollut tullut edes mieleen. Meidän suurin ongelma on ravintolojen aukioloajat. Haluamme syödä sellaisiin aikoihin, milloin ei vielä ole ruokaa tarjoilla. Nytkin halusimme syömään heti ravintolan auetessa eli seitsemältä. Alexis ystävällisesti teki meille varauksen. Samalla paljastui, että ainoat vapaat ajat ravintolaan oli juuri klo 19, avaamisaikaan. \o/ Tästä syystä meidän ei tarvi varailla mitään 😄
Ruoka ravintolassa oli loistavaa, kerrassaan loistavaa. Söimme ja hikoilimme ravintolassa pari tuntia. Jäähdyttelimme ulkoilmassa hetken ja etsimme baaria, jossa katsoa huominen futisottelu. Olimme etukäteen katsoneet Mc Nulty’s Irish sports barin. Kävimme siellä yksillä, mutta paikka ei päässyt jatkoon. Huomenna istumme jossain, ehkä kadulla katsomassa.
Täällä on muuten sotilasta ja poliisia runsaasti liikkeellä. Täällä pelätään niin paljon väkijoukkoon kohdistuvaa terrotistitekoa, että kaupungeissa ei ole yhtä isoa näyttöä mistä ottelua voisi katsoa. Sellaisia oli täällä ennen ja sellainen me nähtiin pystytettävän Torinossa viime kesänä. Viimeiset pari vuotta moiset ovat olleet kiellettyjä terroristiriskin vuoksi. Nyt ihmiset kerääntyvät baareihin ja kaduille katsomaan baarien ulkopuolella olevia (aivan liian tehottomia) televisioita.
Ilotulitus oli EEPPINEN. Uskaltaisin sanoa, että se oli liki yhtä iso kuin Turun uuden vuoden tykitys. Lähdimme keskiyön aikaan polkemaan takaisin asunnolle ja pääsimme nukahtamaan jo yhden maissa.

[Best_Wordpress_Gallery id=”181″ gal_title=”La Rochelle, 2018-07-15″]

Leave a Reply