Toroni 2017 – Pastaa tuutin täydeltä

An idea is like a virus, resilient, highly contagious. The smallest seed of an idea can grow. It can grow to define or destroy you.
Olen tehnyt 50% etätyötä syyskuusta 2008 alkaen. Siirryin tekemään pääasiallisesti etätöitä vuoden 2009 tammikuusta alkaen, kun Nokia sulki Turun toimikonttorin. Olen sen jälkeen tehnyt töitä autossa, junassa, lentokoneessa, talossani, riippumatollani, mökillä ja tietenkin ulkomailla työreissujen puitteissa. Parhampia liikkuvan mobiilityöntekijä suorituksiani oli Kristan nouto Brememistä. Silloin aloitin aamulla kotona, jatkoin junassa matkalla Tampereelle sekä lennolla Bremeniin. Lopputulos oli 7.5 tunnin mittainen työpäivä useassa eri kaupungissa ja kahdessa eri maassa.
En tiedä missä vaiheessa, mutta viimeistään tuolla reisulla minulle tuli idea tehdä töitä pitkä pätkä “täysin etänä” tai kiertäen maailmaa. Testasin tätä 2012 tekemällä viikon töitä mökiltä todella heikon 3G:n varassa – työt tuli tehtyä onnistuneesti.
Vuodet vierivät, työpaikat vaihtuivat ja etätyöskentely pysyi. 2016 aloimme puhumaan Kristan kanssa vuoden 2017 kesän työskentelystä etelä Euroopassa – ihan vaan ideana, juttuna. Keväällä 2016 selvitin, että töiden puolesta ei ole esteitä. Syksyllä Krista löysi Torinosta harpunsoiton opettajan, jonka oppiin hän halusi mennä. Marraskuussa 2016 teimme talouslaskelmia. Kesä etelässä on tehtävissä – jos elää maltillisesti talven ja kevään. Talvi ja kevät elettiin maltillisesti! Näin ollen perheemme muistelmoissa ajanväli 24.05. – 21.08. 2017 tullaan ikuisesti tuntemaan projektinimestään
“Torino 2017 – Pastaa tuutin täydeltä”
Suunnitelma on seuraava: kesä- ja heinäkuun arkipäivät minä teen 100% etätyötä ja Krista opiskelee harpunsoittoa. Viikonloppuisin seikkailemme pisin pohjoista Italiaa ja lopulta elokuussa vaihdamme täysin vapaalle, kun tungemme muiden eurooppalaisten sekaan automme kanssa ja nautimme lomasta. Niin … ja Juhannuksena minä olen Israelissa suorittamassa E1 leiriä ja E1 tasokoetta.
Reissaaminen ei ole mitään ilman haasteita. Tällä kertaa haasteemme ovat:
  • Juha: Kuinka lujaa Audi kulkee?
  • Krista: “Ibert, Liebermann, Debussy ja Händel”

Tulemme blogaamaan, koko reissun verran, jotta myöhemmin tiedämme oliko tässäkään ideassa mitään järkeä. 😀