Ajo Berliiniin

2017-08-16

Faktat
Ajoaika: 5h 12 min
Keskikulutus: 14.6 l/100km
Keskinopeus: 90 km/h
Kokonaiskilometrit: 7558 km
Huippunopeus: 220 km/h

Aamutoimet, A-luokan hotelliaamiainen ja sen jälkeen auton pakkaus. Auton pakkaus oli puhtaasti minun tehtävä, sillä pakkaus pitää tehdä extratehokkaasti. Tämä tarkoitti muun muassa sitä että harppukärryt kiinnitettiin kattoon ja ne roikkuvat harpun päällä. Olin tyytyväinen lopputulokseen, mutta en ollut varma olinko silti ollut riittävän tehokas.

IMG_20170816_095939

Jatkoimme matkaamme tehokkaasti pakatun auton kanssa Glissadon harpputehtaalle. Siellä vietimme iloiset kolme tuntia. Toinen luki kirjoja ja teki juttuja kännykällä toinen taasen viritti ja soitti useita eri harppuja ja selasi nuotteja. Eeppisen session päätteeksi mukaamme tuli tuliaisia Kristalle. Autolla saimme todistaa pakkauksen ihmettä. Tuliaiset tipahtivat niille etukäteen varattuun paikkaan \o/. Isoon Audiin mahtuu vaikka mitä!

IMG_20170816_140255IMG_20170816_112020IMG_20170816_125653

Shoppailusta tyytyväisenä aloitimme tämän päivän paluumatkaosuuden. Paluureittiin ilmestyi uusi kaupunki muuttuneiden suunnitelmien vuoksi. Uusi maalimme on Berliini.

Saksan baanalla on ilo ajaa. Ei pelkästään se, että pääsee käyttämään koko vauhtimittarin laajaa aluetta, vaan liikenteen sujuvuus ja ajokulttuuri. Täällä ei perseillä, täällä ajetaan siistissä järjestyksessä ja liikenne on koko ajan ennustettavaa. Ajokokemus on merkittävästi mukavampi kuin Italiassa.

Illalla Berliinissä suurin haaste oli taas auton koko. Hotellin parkkipaikka oli kellarissa. Kellariin mentäessä auton kummallakin puolella oli ehkä 20 cm tyhjää tilaa. Autoa ei pystynyt siellä sisällä kääntämään ympäri, eikä sitä saanut kääntymään mihinkään pienistä parkkiruuduista. Blokkasimme autolla kolme parkkiruutua ja purimme auton sisällön rivakasti. Sen jälkeen pakitin auton hampaat irvessä ulos kellarista ja metsästin katuparkkipaikkaa. Sellainen onneksi löytyi kohtalaisen nopeasti.e

Leave a Reply