Pyörän korjaus

2017-06-13

Faktat
Ajoaika: N/A
Keskikulutus: N/A
Keskinopeus: N/A
Kokonaiskilometrit: 2737 km

Arkipäivisin siis ei tapahdu mitään normaalista arjesta poikkeavaa. Eipä arkea tule kuvattuakaan. Joskin, tämä tarina olisi ehkä kaivannut kuvia avukseen. Harmikseni emme ole niin kuvaavaa tyyppiä.

Kaksi viikkoa sitten keskiviikkona saimme Lucalta polkupyöriä käyttöön. Polkupyöriä oli kolme, joten valitsimme niistä kaksi. Renkaisiin ilmaa ja matkaan. Pyörät ovat nähneet parhaimmat päivät ja Kristan valitseman polkupyörän etukumi tyhjeni kauppareissun paluumatkalla. Krista otti asiakseen etukumin vaihtamisen. Kun purimme eturenkaan paljastui pari asiaa

  1. sisärengas oli täysin hapera – en ole koskaan nähnyt niin haperaa sisärengasta, ihme että se piti ilmaa ollenkaan
  2. sisärengas oli liian iso ja siitä syystä oli sellaisessa Z -muodossa yhdestä khotaa ulkorenkaan sisällä, jotta se mahtui

Leinistä löytyy pyöräkauppa, mutta ennen kuin menimme Leiniin menimme saman viikon lauantaina Torinoon, josta ostimme uuden sisärenkaan (oikeaa kokoa) sekä polkupyörän pumpun. Talon pumppu ei ole mukaan otettavaa mallia. Matkapumppu tuntui hyvältä idealta ja kotona oleva pumppu pitää uusia, joten miksi ei ostaa sitä samantein Torinosta? Luulisi, että tarina päättyisi tähän – rengas paikalleen ja menoksi.

Arkeni on kovin vauhdikasta johtuen Maga treeneistä ja asioiden järjestelystä, joten en ollut auttamassa Kristaa renkaan vaihdossa iltaisin. Hän oli päättänyt, että rengas vaihdetaan, joten hän laittoi sisärenkaan itsekseen tiistai-iltana. Sisärenkaan laitto ei mennyt ihan puikkoihin, se jäi venttiilin kohdalta huonosti ja kun isännän avustuksella kompressorilla vedettiin ilmat sisään siihen kohtaan nirhaantui reikä. Edessä siis renkaan paikkaus! Pyörässä itsessään oli paikkasarja pienessä pussissa, joten sillä paikkaamaan? Keskiviikkona minun avustuksella aloitetaan paikkausoperaatio. Paikkaussarjan liima oli kuivunut / tyhjentynyt, eikä Leinin pyöräkauppa ollut enää auki, joten sinä iltana ei paikattu. Torstaina kävin Leinin pyöräliikkeessä. Heillä ei ole paikkaussarjoja. Heillä ei vain ole sellaisia.  Itaaaaalia … Varigottiviikonloppuna löysimme paikkaussarjan ensimmäisestä Finalborgon pyöräliikkeestä mihin poikkesimme.  Maanantaina Krista paikkasi kumin ja tänään tiistaina vihdoin laitoimme kumin paikalleen. Eturenkaan korjaamiseen meni siis päivän vajaa kaksi viikkoa. 🙂 Kai tämän olisi nopeamminkin tehnyt, jos olisi ekana viikonloppuna ostanut myös paikkaussetin 🙂

Leave a Reply