Jätteenkäsittely

2017-06-05

Faktat
Ajoaika: N/A  
Keskikulutus: N/A  
Keskinopeus: N/A  
Kokonaiskilometrit: 2126 km

Uusi uljas työviikko! Kesä on kokeilujen aikaa, joten tämän viikon kokeilen aamun tiivistämistä. Koen, että aikaa hukkuu jonnekin, enkä ehdi tekemään mielenkiintoisia asioita töiden lisäksi. Pikainen arviointi päivän rakenteesta osoitti, että aamussa olisi korjattavaa. Tämän viikon verran menen merkittävästi tiukemmalla aamulla ja katson josko sen myötä olisi enemmän aikaa istua viinin äärellä ja pohtia maailman menoa.

Kelitiedotteena voidaan sanoa, että nyt on eka päivä kun sataa, ukkostaa kunnolla ja on viileää. Täällä on vain 17 astetta lämmintä. Melkein harmittaa tuo keli, mutta sitten lukee Suomen kelistä ja taas on helppo olla. Smile

Asuntomme on sattumalta kierrättäjän unelma. Täällä on kaupungin puolesta kierrätys seuraavalla jaottelulla:

  • Lasi & metalli
  • Biojäte
  • Pahvi ja paperi
  • Muovi
  • Sekajäte

IMG_20170602_204908IMG_20170603_065458

Tämä mahdollistaa hyvin samantasoisen jätteenlajittelun kuin mitä teemme kotonakin. Sekajätettä syntyy todella, todella vähän – kotona menee vähintään kaksi kuukautta ja parhaillaan kuusi kuukautta ennen kuin sekajäteroskiksemme on täynnä (jos roskis ei ole täynnä, peruutamme tyhjennyksen eli meillä tyhjennetään vain silloin kun roskis on täynnä). Viimeisen viikon aikana sekajätettä syntyi puolikas karkkipussillinen. Talouden kierrättäjä on tästä valtavan tyytyväinen.

Paikasta johtuen biojäte ja muovi käsitellään eri tavalla. Muovin käsittelyn allekirjoittanut vielä ymmärtää, se menee siniseen jätesäkkiin joka kerätään erikseen meillä tiistaisin talon edestä – muille roskille on omat roskalaatikot. Joidenkin kauppojen pihoissa on myös muovinkeräyskontteja samaan tapaan kuin Suomessa.

Biojäte on oma pikku päänvaivansa. Biojätteen käsittelyssä on minun mahdollisuuteni murhata kukko, se biojäte kun jakautuu kolmeen eri luokkaan

  1. Kanoille syötettävä ruokajäte (myös kananmunankuoret (!!!), kurkunpäät ja lihojen luut, mutta ei kahvinpurut esimerkiksi)
  2. Tunkiolle nakattava materiaali (ilmeisesti kahvinpurut (?!), mutta ei missään nimessä ruoka, koska rotat (awwwwws!) )
  3. Koirille syötettävä jäte (?!?, tähän mennessaä mun lihojen luut ovat olleet niin pieniä että arvoisa kananruokkijaisäntämme ei ole vielä mitään luistamme luokitellut koirille vaan kaikki meidän luut on menneet kanoille ja kukolle)
  4. Loput jätteet (kuten sitruunan- ja banaaninkuoret, jotka ei mene kanoille)

IMG_20170602_205030IMG_20170602_205105

Kuten listasta näkee, talon teknisellä osastolla on hankaluuksia lajittelussa. Vika on kuitenkin teknisessä osastossa, sillä se ei suostu edes koittamaan sisäistämään näitä rajoja. Biojäte, on biojäte, on biojäte. Kukko kiekuu kiusatakseen minua, vain ja erityisesti minua. Miksi sitä pitää vielä ruokkiakin?-)

Leave a Reply