Kahvi

2017-06-06

FaktatIMG_20170606_215108
Ajoaika: N/A  
Keskikulutus: N/A  
Keskinopeus: N/A  
Kokonaiskilometrit: 2126 km

Juon kohtalaisen määrän kahvia päivässä. Aloitan aamuni kahvilla, sillä viskillä aloittaminen on hieman liian rajua (koitettu on – kerran). Otan välikahvit ennen luonasta, lounaalla ruokakahvit, iltapäivällä ihan vaan kahvit ja joskus iltaisin, jos siltä tuntuu, kupin kaksi kahvia. Ainut millä kahvin korvaisin olisi viski, tuo toinen elämän vesi, mutta se aiheuttaisi liikaa paheksuntaa. Kahvi on niin oleellinen osa menoani, että se huomioidaan erikseen reissatessamme. Juon kahvini suomalaisittain. Paahto on vaalea, valmistustapa on “Mokkamaster”. Italiainen musta myrkky on kaiken maailman hipsterian ja maidon avulla kikkailemalla levinnyt, joka pirun kolkkaan, mutta Italiassa erityisesti ei ole mitään muuta kuin espressoa tarjolla. Jos ei vielä ole selvää, en pidä espressopohjaisista kahveista Smile

Italiassa kahvin tekeminen on ollut luovaa, sillä rakas Mokkamaster jäi Suomeen. Heräsin liian lähellä lähtöpäivää kahvinkeittämisen vaikeuteen Italiassa. Mieleen tuli “kahvitratin” hankkiminen (en tiedä mikä on oikea nimi, eikä kiinnosta!) – se juttu mihin kahvinpurut laitetaan. Se tuli mieleen kuitenkin liian myöhään, vanhemmilla ei ollut ylimääräistä enkä kauppaan enää ehtinyt. Anopilta tuli kiitettävä määrä kahvia mukaan reissua varten, mutta kahvin tekokeinot piti keksiä paikalla.IMG_20170606_222737IMG_20170606_215136

Matkalla koitin erinäisistä liikkeistä löytää tarvitsemaani osaa, mutta ei löytynyt – ei Ruotsista ekokaupasta, ei Saksasta harppukaupasta. Kahvia on saatava, joten olen tähän saakka tehnyt sitä ekana aamuna improvisoimallani tavalla. Musiikkia! Etsin talosta mitä tahansa esinettä mihin saisin kahvinpurut suodatinpaperissa sopimaan. Löysin lopulta sinisen vanhan tratin. Tratti on tappinsa kanssa niin syvä, että se ei sopinut mihinkään kattilaan, mutta se sopi termosmukiini. Niinpä tratti mukiin, trattiin suodatinpaperi ja kahvinpurut. Päälle kaadetaan kiehuvaa vettä erilaisilla ja mielikuvituksettomilla tavoilla. Vahvuus vaihtelee, lämpötila heittelee ja tratin muovi paukkuu aina kun kahvia tehdään. Siitä saattaa tulla sivumakuja… Joka ainut kauppareissu tähän mennessä on käytetty kahvinkeittimen tai kahvitratin löytämiseen. Tänään, tänään (!) treeneistä palatessani poikkesin isoon kauppakeskukseen tekemään tarvittavia ruokaostoksia. Sieltä löytyi pieni taivas, kahvinkeitin. Ostin sen, pesin sen ja huomenaamulla juon kunnon kahvia…. pienestä on elämän riemut tehty.

IMG_20170606_205148IMG_20170606_215057

Leave a Reply