Ensimmäinen (työ)päivä Italiassa

2017-05-29

Faktat
Ajoaika: N/A  
Keskikulutus: N/A  
Keskinopeus: N/A  
Kokonaiskilometrit: 1972.1 km

Istun kuistilla sirkkojen siritystä kuuntelemassa, italiainen olut pöydällä ja alan kirjoittamaan blogia. Ilta on merkittävästi erilainen kuin se olisi Suomessa tässä kohtaa. Voisinko tehdä tätä samaa Suomessa? Voisin. Tekisinkö? En. Miksi en? Siihen metsästetään vastausta täältä.Se filosofoinnista!

Olen aamuvirkku jamppa, vaan arvatkaas mitä? Täällä on aamuvirkumpi kukko. Se pikku per***le kiekuu kuvitteellisesta auringonnoususta eteenpäin tasaisen epätaisesti 30 sekunnin – 5 minuutin välein. Stressitekijät oli jo ilman kukkoa ihan tapissa, joten siinä koettaessani nukkua vielä jotenkin pohdin kukon kohtaloa ja sitä onko kukko tarpeellinen munia varten?  Syön aamiaisella talon kanojen munia, kunhan nousen niitä klo 6 paistamaan,

Aamiainen oli vakio, kananmunia + pekonia ja kaistapihisti uutisten lukemista. Soneran liittymä antaa minulle 10 GB dataa normaaliin kuukausihintaan käyttöön, mutta se tarkoittaa 300 MB per päivä ja pelkään sen olevan liian vähän työkäytössä. Kristan lenkkeillessä minä rakensin IT pesän. Työpisteeni tuplanäytölillä, ergohiirellä ja –näppiksellä. Näppiksen patterit tosin loppuivat autoreissun aikana, joten ei sitä tänään siis.

Natsitin työkoneen palomuurin kunnolla tiukaksi ja päätin tarkistaa sähköpostit tunnin välein. Ensimmäisen 30 minuutin jälkeen tajusin Timin tekemän jekun. Ulkomaalaiset saavat EU lakien vuoksi siirtää sen 10 GB dataa veloituksella, jos ne saa sen “mehupillin” läpi imettyä! Pastanpurijat ovat rajoittaneet kaistan täysin kohtuulliseen 0.5 megatavuun ja QoS:n sen verta passiliksi, että latenssi on vähintään 200ms. Siinä saa ulkomaalainen imeä, se 10 GB ilmaista bittiä on työn ja tuskan takana.

Selvisin työpäivästä hyvin. Sähköpostit tuli imettyä, raportteja tuli kirjoitettua, sähköposteja tuli lähetettyä ja harppu soi taustalla koko ajan. Palaverikin tuli vedettyä Skypen yli. Harpisti piti soittotauon ja luki takapihalla teoriaa (tai sitten otti aurinkoa, mene ja tiedä, ruskettunut hän jo on). Dataa tiukalla kontrollilla tuli siirrettyä 180 megaa sisältäen Skype puhelun. Nettiä ei selattu, mitään ei tutkittu. Työpäivä oli poikkeuksellisen paljon valmiin materiaalin käsittelyä, joten verkosta ei tarvinnut hakea mitään => 300 MB per päivä ei ole realistinen datakatto.

Illan ensimmäinen, jo eilen sovittu homma, oli Lucan avulla paikaillisen kaistan ostaminen lähimmästä kaupungista. Tim 4G ulkomaalaisdiili, 25 euroa aktivointi 14.99 € 30 GB dataa ilman nopeusrajoituksia – tosin nopeutesi saattaa olla mitä on, olet Italiassa, täällä ei ole takuita. Luca, talomme omistaja, tulkkasi ja minä kyselin

Juha: “Mitä tapahtuu kun 30GB loppuu kesken?”
Myyjä: “Yhteys lakkaa toimimasta.”
Juha: “Saako sitä jatkettua jotenkin? Voiko ostaa lisää dataa?”
Myyjä:”Ei, se on ulkomaalaisten 30päivän diili liittymä”
Myyjä:”Mutta ei se lopu kesken, se on 30 GB dataa”
Juha: “Ostan samantein toisen SIM-kortin, kiitos”
Myyjä:”….”
Luca:”Toinen SIM-kortti vielä”
Myyjä:”Se on 30 GB"
Luca:”<italiaa>”
Myyjä:”<italiaa>” *olan kohautus*
Luca: “toinen SIM-korti tulossa”

Majapaikassa testasin ensimäistä liittymää 4Mbps/4Mbps ja 20-40 ms lantessit. Tällä voidaan tehdä töitä.

Kävelimme illalla Kristan kanssa lähikylään kauppaan ostamaan seuraavien päivien ruuat. Arvio kävelystä oli noin 30 minuuttia suuntaasa. Krista oli aamulenkillä käynyt tarkistamassa asian. Kauppairessun kokonaisaika oli karvan yli 2 tuntia, sillä eka kauppa oli vääränlainen, toista ei ollutkaan enää olemassa, kolmas oli mennyt kiinni. Neljäs kauppa oli sitä mitä haluttiinkin.

Myöhemmin on luvassa kuvia ja infoa paikasta. Nyt on aika mennä nukkumaan, se pirun kukko ei anna aamulla armoa.

2 comments

Luca sano varmaan “hei mitä välii, hullu Suomalainen, anna sille mitä se haluu” -Myyjä vastas “ttu aivan sama, täältä pesee ja linkoo” ja kohautti olkapäitään 😉 Kuulostaa mahtavalta kulttuuri seikkailulta, peukku ylös isosti 😊

Katos perkule! Mun pitää käydä erikseen hyväksymässä näitä kommentteja! Sähköposti-integraatio näemmä pettänyt kun näistä ei tule ilmoituksia!

Jotain tuon kaltaista se Luca sanoi sille varmasti :D. Kumpikin näet hymyili kohtalaisesti 😀

Leave a Reply