Päivä 1: Saapuminen Israeliin 

Herätys klo 04:00. Pikainen aamiainen ja autolla lentokentälle. Lentokentällä jonotus oli italiaiseen tyyliin käsittämätön häröpallo. Jonoja checkiniin oli kolme, työskenteleviä henkilöitä kaksi. Jos tulit pelkkään baggage drop jonoon sulle kerrottiin, että sitä jonoa ei ole mene johonkin muuhun jonoon :D. Moni heistä jonotti busineksessä lopulta. 

Roomassa mulla oli 30 minuuttia luppoaikaa, jonka käytin välipalan ostamiseen. Kassoja oli 4, jonoja oli 4+2 läjää. Mun jonosta lähti kassa kesken kaiken. Toinen kassa huusi jonottamaan hänen jonoon – se kassa on nyt kiinni. Kassajonot meni härdelliksi, joten ne käskettiin muodostaa uudestaan. Maksun jälkeen mentiin jonottamaan ruokaa kuitin kanssa ruokatiskille. Siellä on läjä,  ei jonoa, tiskin edessä. Asiakkaat on ärtyneitä, koska ruokaa saa kuka sattuu. Jonotusaika ei ole tekijä. Ruuanantajat oli ihan kyynelissä ja lopulta he vaan lähti pois. Barista tuli paikkaamaan poistuneita ja homma hidastui entisestään. Pitsapalan ostoon meni 20 minuuttia 😬. Positiivista baristassa oli se että hän antoi melkein kaks kertaa suurempia pitsanpaloja kuin edeltäjät, joten en turhaan “jonottanut”. 

Kiitoradalla tuli nukuttua tunti. En torkahdukseni vuoksi tiedä miksi olimme siinä tunnin, mutta lentoon noustiin tunti myöhässä. 

Israelissa,  kun jonotin passintarkastukseen, minua lähestyi nätti turistitoimen edustaja. Hän halusi rengastaa minut puhelimella. Turistitoimi koittaa uutta juttua: seurata miten turistit liikkuu täällä. Vastineeksi saisin käyttää luuria paikallispuheluihin, SMS:n ja Internetiin ilmaiseksi. Lähtiessä saisin 42e tax free ostosrahaa. Menemiseni täällä on kovin julkista jo nyt, joten tuskin GPS seuranta paljon pahaa lisää. En käytä luuria mihinkään missä tarvitaan salasanoja, sillä en voi tietää mitä luuriin on asennettu, mutta google maps ja ampparit.com on ihan Ok. Toivottavasti tästä on heillekin iloa ;). Onnistuin alta viiden kiertämään luurin rajoitukset. Pitää olla kikkailematta liikaa ettei tule sanomista tai joudu erikoiskuulusteluun poislähtiessä 😀

Vihdoin täällä. Huoneeseen päästyäni kävin ilmoittautumassa ja loppuilta menikin suomalaisten kanssa jutellessa ja syödessä. Meitä on täällä kolme. Nimet kerron, jos saan luvan 🙂 

Leave a Reply