Adhoc ergnomiaa

2017-06-08

Faktat
Ajoaika: N/A
Keskikulutus: N/A
Keskinopeus: N/A
Kokonaiskilometrit: 2126 km

Torstaiaamun torikierros meni näppärästi. Me tosin lähdimme torille klo 06.30 ja olimme siellä ennen seitsemää. Torimyyjät eivät näyttänyt lähellekään valmiilta. Ajattelin, että Itaaaaalia. Mennään kahville! Nautimme aamiaisen torin vieressä olevassa kahvilassa. Katselin kun myyjät hitaasti kasailivat itseään kasaan ja lopulta kysyin Kristalta, koska torin pitäisi avautua? Vastaus oli klo 08.00… Mutta viimeksikin teimme ostoksemme ennen klo 8, joten miksi ei tälläkin kertaa? Miksi ei? Tämä on Itaaaaalia. Torimyyjät myivät ihan ilolla meille (ja muille) jälkeen seitsemän sitä mitä he olivat ehtineet esille laittamaan.

Keskiviikkoillan pelisession ajaksi levensin työpöytää avaamalla pyödän laatikon ja laittamalla laatikon päälle kirjan, joka sattumalta oli saman värinen ja sopivan korkuinen. Tänään aamulla tajusin, että jos vekslaan työpöydää sopivasti saan korjattua pyödän ergonomia ongelmat kirjoilla. Pöytä ei ole riittävän syvä, jotta saisin näppäimistön riittävän kauas itsestäni. Hiiri on myös hieman tiukassa välissä ja sitä myöten hiirikäsi ei ollut rennosti. Näyttöjen korkeus on ollut tokasta päivästä saakka korjattuna läjällä kirjoja ja läppärihän on täysin auki, jolloin sen näyttö on kirjoilla korotettujen näyttöjen korkeudella. Pöydän ergonomia korjattiin täydelliseksi tekemällä seuraavaa

  • Kumpikin ylin vetolaatikko ulos ja kirja vetolaatikon päälle.
  • Kirja perseen alle, nostamaan minut sopivalle korkeudella suhteessa “pöydän tasoon”
  • Läjä kirjoja lattialle jalkojen alle tukemaan jalat oikeaan kulmaan tuolin kanssa.

Lopputulos on hämmästyttävän ergonominen ja Kristan mielestä kuvan arvoinen. Krista esittää haasteen kaikille. Kuinka montaa kirjaa tarvitaan ergonomian muodostamiseen?

Leave a Reply