Lisää jätskiä ja arjen kustannukset

2017-07-25

Faktat
Ajoaika: N/A
Keskikulutus: N/A
Keskinopeus: N/A
Kokonaiskilometrit: 4940 km

IMG_20170725_185006 (Large)Arkipäivät ovat toisiinsa nähden samanlaisia. Herää, aamutoimet, syö, työ, syö, työ, syö. Vasta iltapäivällä töiden jälkeen arki muuttu erilaiseksi kuin Suomessa.  Kaiken hulluuden lisäksi nämä tomaatin kasvattajat käyttävät yhden ja kahden sentin kolikoita. Ne ei kelpaa oikein mihinkään, myyjät pyöristää niin että niitä ei voi takaisin antaa, mutta niitä tulee kaupasta aina käteen. Olemme keränneet näitä yhden, kahden ja viiden sentin kolikoita yhteen juomalasiin koko reissun ajan. Lisäämällä läjään muutaman isomman kolikon saimme kasaan kuusi euroa. Krista niputti nämä kahden euron läjiin, sillä jäätelöannos maksaa kaksi euroa. Minä pussitin nämä kolikot kahden euron pusseiksi. Koska eilen emme saaneet riittävästi jäätelöä, tänään menimme takaisin Volpianoon ostamaan lisää jäätelöä kahden euron pussien kanssa varustettuna. Jäätelöiden jälkeen poljimme kämpille suunnittelemaan paluumatkan reittiä hieman. Kevyen suunnittelun jälkeen kumpikin luki omia juttujaan. Minä innostuin virittämään avoimen lähdekoodin valvontasoftaa. Sen avulla löysin jo ohjelmia, mitä minulta oli vahingossa jäänyt käyntiin väärille koneille.


Arjen kustannukset täällä Italiassa ovat meille olleet lähes 1:1 Suomen kustannuksiin nähden. Ruokaan palaa sama määrä rahaa. Isoin ero on lounasviini sekä illan “terdelasillinen”, joita Suomessa ei tule juotua. Viini sisältyy ruokakustannuksiimme täällä Italiassa.

Liikkuminen täällä on samanhintaista kuin Suomessa – ilmaista kun sen tekee polkupyörällä, kohtalaistan kun liikkuu lähijunilla ja kallista kun käyttää autoa Smile. Bensan hinta on 1.5€ litra ja kyseessä on E95, mikä on ainut bensa mitä täältä saa kaikkialta. E98:a en ole tainnut nähdä kuin kerran jossain. Junaliput kaupunkien välillä on sitten samassa hintaluokassa kuin VR:llä oli ennen VR:n hinnantiputusta. Niin järjettömältä kuin se kuulostaa, niin jo yhden henkilön on halvempaa siirtyä minun autolla kuin mennä junalla pitkiä matkoja. Jossain tapauksissa junaraiteilla on kilpailua ja hinnat heittelevät toimijoiden mukaan halvasta yli VR:n hintojen. Yhtään vähemmän kulutetuilla raiteilla matkaa vain Trenitalian junat ja hinta on sen mukainen.

Asunnon kulut saimme kuitattua vuokraamalla oman talomme pois, joten loppujen lopuksi koko kesä arjen suhteen ei maksa yhtään sen enempää kuin Suomessa. Viikonlopun minimilomat on se mikä aiheuttaa ylimääräistä kustannusta tänne tulemisen ja täältä palaamisen lisäksi.

Leave a Reply