Virheiden korjausta ja kustannuksia

2017-07-24

Faktat
Ajoaika: N/A
Keskikulutus: N/A
Keskinopeus: N/A
Kokonaiskilometrit: 4940 km

IMG_20170724_185615Olemme takaisin arjessa taas. Viimeinen viikko edessä. Aamu ja työpäivä vedetään vanhalla rutiinilla. E1-leiristä saakka olen aamuisin venytellyt, yhä venyttelen, tuloksia on vähän havaittavissa. Kristan kuntoilee pitemmän kaavan mukaan aamuisin. Työpäivät menee rutiinilla ohi.

Eilen kuuman päivän päätteeksi huomasimme tehneemme vaarantavan virheen. Emme ole vielä syöneet riittävästi jäätelöä. Tänään aloitimme virheen korjaamisen. Lähdimme Volpianoon ostamaan jätskiä, sovittuamme harpun majoitus ja meidän poistuminen vuokraisännän kanssa. Italialainen jätski on pehmeämpää kuin meidän jätski ja penteleesti halvempaa. Sitä oli kiva lipitellä Volpianossa jätskiliikkeen edessä. Ekan jälkeen teki mieli hakea toinen, mutta vastustimme kiusausta. Ilta meni lukien ja vähän tietokoneilla säätäen, sekä Blueta leikittäen.

IMG_20170724_195954


Italiaan reissaamisen kustannukset. Merkittävä osa kustannuksista Italiaan tulemisesta ja Italiasta poistumisesta johtuu harpusta. Harppu määrittelee sen että meidän pitää nukkua paikoissa joissa saamme harpun turvaan. Haluamme välttää sen kuskaamista yläkertoihin, joten ykköskerros tai hissi. Toinen iso osa kustannuksista johtuu autosta. Auto ei ole kauniisti sanottuna polttoaineen suhteen  kovin taloudellinen. Diesel vehje leikkaisi kustannuksia suunnattomasti merkittävästi pienemmän kulutuksen ja halvemman polttoaineen vuoksi.

Reissaaminen etelään maksoi liki 900 euroa. Reissaaminen pohjoiseen maksaa saman verran. Tiedämme jo nyt, että lauttahinnoista olisi saanut niistettyä 100 euroa per suunta, jos olisi valinnut toisen yhtiön tai lähtökaupungin Ruotsissa. Hotelleissa en näe kauheasti säästömahdollisuuksia, sillä 80-90€ per yö on aikalailla minimissä mistään järkevästä majapaikasta harpun kanssa. Ilman harppua yöpyminen olisi myös paljon halvempaa. Polttoaineen kulutus on sitten oma juttunsa. Siitä saisi leikattua pois paljon, mutta sitten katoaisi rentouttava äänimaailma ja kivat tehot Smile.

Leave a Reply