Ensimmäinen ajopäivä 

Faktat
Keskinopeus: 77 km/h
Etäisyys: 490.7 km
Polttoaineen kulutus: 11.7l/100 km

Lähtö ja yö… Laiva tärisi KÄSITTÄMÄTTÖMÄN paljon. Joo… Tiesimme, muistimme että laiva tärisee – kaikki muistaa iloisen kilinän tax free kaupassa, mutta nyt tällä kertaa se tärisi! Ja meillä on harppu autossa! Tärinä! Harppu! Yölläkin herättiin tärinään ja stressaamaan harpusta. Lopulta ei ollut vaihtoehtoa kuin hyväksyä tärinä. Harpun tilanteen voi tarkistaa ekan kerran Saksassa perjantai-iltana. Silloin tehdään korjaavia liikkeitä jos se on tarpeen. 

Heräsimme vähän ennen laivasta poistumista. Juhan aamiaisen eka osa syötiin autossa istuen ja ulospääsyä odottaen. Maihin päästyämme purkauduimme ulos autosta ja menimme lenkille Gärdet – puistoon. Lenkin hien pesimme Eriksdalsbadetissa. Kahvia tennishallista ja tien päälle! 

Otteita aamulta:

K:”Ota juomapullo mukaan. ”
J:”Täh? ”
K:”Onhan sulla juomapullo mukana?”
J:”On”
K:”Ota se mukaan nyt ni täytetään se”
J:”Errr… Juomapullo on treenivaruste. Se on siis pakattu treenireppuun. Treenireppua ei tarvita ennen Italiaa, joten sen on syvimmällä auton syöväreissä.”
K:”Mennään sit vaan mun pullolla.”

Eka stoppi tuli alta 100 km jälkeen ekokauppakeskuksen muodossa. Retuna oli paikan nimi. Kaikki liikkeet  siellä myivät käytettyjä tavaroita. Erittäin mielenkiintoinen paikka! 

Katsoimme aikataulua ja päätimme jättää trangialounaan väliin. Lämpimän jämäsetin sijaan, söimme vuorotellen kylmää jämäsettiä auton pösöttäessä ruattin (huonoja) teitä pitkin eteenpäin. Mielestäni täällä on huono ajokulttuuri. Ajo isollakin tiellä on kovin haitarimaista. Auton perässä roikutaan ja ohi pitää päästä! Nopeusrajoitukset näyttää olevan ~20 km/h vajaa todellisesta nopeudesta silloin kun jono ei mene haitarimaisesti vauhtia vaihdellen. 

Lopulta pääsimme Göteborgiin ja hyppäsimme seuraavaan laivaan. Tämä vie meidät Kieliin. Täällä viski vasta halpaa onkin! Oli pakko täydentää varastoja. 

Huomenna on edessä pitkä ajomatka. Illan arvioiden pohjalta syömme taas autossa. Se ei tunnelmaa haittaa 🙂 Nyt on aika rentoutua

3 comments

Leave a Reply