Italialaiset dataliittymät…

2017-07-03

Faktat
Ajoaika: 1h 40 min
Keskikulutus: 13.1
Keskinopeus: 42 km/h
Kokonaiskilometrit: 3417km

Klo 06:00 kännykkä soi! Hyvää huomenta suomalaiset! Tikkana ulos autosta, puskaan ja ratin taakse. 06:10 olimme köröttämässä kohti Torinoa. Aamulla, kun poliisit puuttuu, kuuluu vuoristokylissä ajaa nk v**un lujaa. Koitin ensin mennä nopeusrajoitteiden mukaan. Siitä seurasi välitöntä perässä roikkumista ja päättömiä ohituksia, todella päättömiä. Niinpä koitin seurata virtaa ja korotin vauhdin 20 km/h yli nopeusrajoituksen. Nyt ohittelu oli jo “maltillista” tai “järkevää”, mutta systemaattista. Jatkuva ohittelu + kahvittomuus aiheutti tilanteen, jossa kuski rapistui italialaisten tasolle. V8 murisi, meno ohi “rempseää” ja pelkääjän penkiltä kuului kommenttia: “Kuski menettää oikeutensa mutista italialaisista ajotavoista, jos se itse sortuu samaan”. Kuski ymmärsi yskän ja rauhoitti ajamisen suomalaistyyliseksi. Tästä seurasi luonnollisesti perseessä roikkujien ja ohittelijoiden ajotyylin jatkuva kommentointi. Olimme asunnolla hieman ennen kahdeksaa ja töissä yhdeksältä.

4G data oli loppumaisillaan perjantaina. Toinen SIM-korteista oli jo pimeänä, mutta toinen toimi vaikka 0GT oli dataa käytettävissä. Tuo tilanne oli ollut päällä jo pari päivää, joten en antanut sen häiritä. Perjantaina kävin ostamassa uudet SIM-kortit ja minulle luvattiin, että ne tulee lauantaina tulille. Nyt kun niitä olisi tarvinnut, kumpikaan ei toiminut. Päivän työt tehtiin kännykän 4G:n yli kaistaa säästellen. Työpäivän jälkeen Leiniin setvimään tätä asiaa. Hieman yli tunnin säädön jälkeen, mikä piti sisällään runsaasti Google translaten käyttöä päästiin seuraavaan tulokseen.

  1. TIM international 30GB kortteja saisi kai myydä vain yhden per asiakas (se selittää miksi toinen toimi ja toinen ei)
  2. He eivät voi myydä minulle enää uusia eikä systeemi suostu toimimaan passini kanssa (invalid document

He eivät myöskään pystyneet myymään minulle mitään muuta liittymään, niinpä tämän pitkän odottelun jälkeen sain perjantaina maksamani rahat takaisin ja kovasti pahoittelua, mutta en paikallista data yhteyttä. Huomenna menemme ostamaan yhden data kortin Kristan passin kanssa.

Me käytämme keskiarvolta liki 2 GB dataa päivässä. 50% menee töihin ja 50% menee hupi/henkilökohtaiseen käyttöön. Käyttöni työpuolella ei ole raskasta tällä hetkellä. Jonkinlaisia toimenpiteitä pitää tehdä, jos yhdellä 30GB SIM-kortilla pitää pärjätä kuukausi.

Leave a Reply